Logo del centre cívic

Tallers Culturals (FOTOGRAFIA I CINEMA)

Retrat d'estudi al Plató
Logo de l'activitat Retrat d'estudi al Plató

Divendres de 10 a 13 h

Del 16 d'octubre de 2020 al 20 de novembre de 2020

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
A retrat d'estudi al plató, veurem els principals tipus de retrat fotogràfic i en farem pràctiques: psicològics, comercials, de cos, glamours, nus, etc. I analitzarem els cànons d’il·luminació en cadascun dels diferents casos.

Objectiu del taller Aprendre l’ús de les eines de l’estudi fotogràfic, els llenguatges més importants del gènere i acostumar-se a les dinàmiques tècniques i humanes del treball amb models.

Metodologia Teòric i pràctic.

Programa Després de la primera sessió, en la qual detallarem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions les dedicarem a la pràctica de diferents estils de retrat i a veure les pautes de la il·luminació del cos humà. Aprofundirem en l'ús del plató com una de les més importants i versàtils eines fotogràfiques, i explicarem els cànons de la col·locació de focus. També ens entrenarem en la dinàmica de les relacions personals que s'estableixen i es fan servir durant una sessió amb models. Practicarem el retrat psicològic, el clàssic de Hollywood, el contemporani, l’editorial, el glamur, el retrat cos sencer, i el de grup.

Material Càmera fotogràfica i si tens l'opció, flaix

A qui va destinat Destinat a totes persones amb nocions bàsiques de fotografia, tot i que és important, tenir domini tècnic de la càmera.

La 1ª classe tindrà una durada de dues hores.

Preu: 103,47 € (IVA inclòs)

Divendres
16/10/2020
Divendres
23/10/2020
Divendres
30/10/2020
Divendres
06/11/2020
Divendres
13/11/2020
Divendres
20/11/2020
Novetat!!
Seminari d'història i critíca del cinema (Cinema)
Logo de l'activitat Seminari d'història i critíca del cinema (Cinema)

Dimarts i dijous de 18.30 a 21 h

Del 13 d'octubre de 2020 al 12 de novembre de 2020

Espai: Aula 2.1

Professor/a: Solà Coll, Jordi

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic

Introducció a la crítica cinematogràfica com a mètode per copsar millor algunes de les nocions fonamentals del setè art en la seva evolució en el darrer segle.

A partir del mètode d’anàlisi crític i històric, ens endinsarem en el món de la realització i la iconografia cinematogràfica. Cada classe comptarà amb la projecció de fragments escollits d’una pel·lícula. Cada sessió anirà precedida per la deguda introducció teòrica per passar a analitzar –en paral·lel als fragments corresponents– els fonaments de l’estructura que configuren la pel·lícula: direcció, fotografia, muntatge i guió; d’altra banda, s’aprofundirà en la relació entre època i llenguatge cinematogràfic –i com es veu condicionat aquest pel seu context històric.

No cal tenir coneixements previs.

Preu: 106,48 € (IVA inclòs)

Dimarts
13/10/2020
Dijous
15/10/2020
Dimarts
20/10/2020
Dijous
22/10/2020
Dimarts
27/10/2020
Dijous
29/10/2020
Dimarts
03/11/2020
Dijous
05/11/2020
Dimarts
10/11/2020
Dijous
12/11/2020
Street photography
Logo de l'activitat Street photography

Dissabte de 10.30 a 12.30 h

Del 17 d'octubre de 2020 al 28 de novembre de 2020

Espai: Aula 2.1

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic

Al taller d'street photography es treballarà amb els conceptes d'acció i espai, i les relacions entre els personatges i l'entorn que s'estableixen de forma espontània i efímera. S’aprofundirà en la tècnica, perquè l’alumne guanyi seguretat i agilitat amb la càmera.

Objectiu del taller
Dotar als participants d'una visió àmplia de la Street Photography, un gènere que està de moda i a la vegada és molt accessible.
A través d'una sèrie de tres propostes d’exercicis, els participants crearan sèries fotogràfiques diverses, tot aprofundint en les principals variants de la Street Photography. Es posarà especial atenció en l'edició, per tal que els treballs tinguin una narrativa visual  coherent.

Metodologia:

En la part teòrica tractarem aspectes tècnics i de la Street Photography i veurem l’ampli abast d’aquest gènere. Es proposa als alumnes la realització d’una sèrie fotogràfica basada en l'acció i l’espai de l'àmbit públic urbà.
La primera sessió tindrà per objectiu consolidar la tècnica fotogràfica i l'ús ràpid de la càmera. La segona estarà orientada a guiar la mirada de l'alumne in situ, per tal que aprengui a veure el potencial de les diferents escenes. Es treballarà col·lectivament i individualment.
L’última sessió serà una posada en comú de les millors fotos de tots els participants per tal de fer una edició final conjunta.

Programa

Sessió 1 i 2 (teòriques):
Què és la Street Photography.
Un gènere sense límits.
Escenaris i escenes que poden funcionar.
Consells tècnics específics: hiperfocal, velocitat d’obturació, objectius, modes de prioritat, medició ràpida de la llum.
Visionat i comentari d’imatges de: Henri Cartier-Bresson, Richard Kalvar, Matt Stuart, Alex Web, Vivian Maier, Joel Meyerowitz, entre d'altres

Sessions 3, 5 i 6 (pràctica al carrer):
Posarem en pràctica tots els aspectes tècnics vists en les dues primeres sessions. Treballarem la mesura de la llum en situacions de llums i ombres amb molt contrast i en situació de llum homogènia. Indagarem en tipus d’escenaris, personatges i accions.

Sessió 4 (primera edició):
Primera aproximació a l'edició, repassant les fotografies de les primeres dues pràctiques amb intenció de trobar els encerts, els errors de plantejament més freqüents i mirant de millorar les que ja hem fet. En aquesta sessió es dotarà els alumnes d’eines perquè puguin escollir les seves millors imatges amb intenció d’explicar una història determinada.

Sessió 7 (edició final):
Farem una selecció individual de les millors fotografies de cada participant fetes al llarg del curs (durant les tres sessions pràctiques i altres imatges fetes durant el període que dura el taller). En conjunt, farem una edició de les fotografies que ens donin un contingut documental.

Material que s’ha de portar:
càmera fotogràfica (digital o analògica) preferiblement amb controls manuals

A qui va destinat:
a aquelles persones que vulguin iniciar-se en la Street Photography i a aquells que ja en portin un temps fent aquest tipus de fotografia i vulguin donar-li una nova perspectiva a les seves imatges. A més, és una eina excel·lent per desenvolupar les seves habilitats fotogràfiques.

Preu: 72,41 € (IVA inclòs)

Dissabte
17/10/2020
Dissabte
24/10/2020
Dissabte
31/10/2020
Dissabte
07/11/2020
Dissabte
14/11/2020
Dissabte
21/11/2020
Dissabte
28/11/2020
Tècniques antigues del laboratori (Matí)
Logo de l'activitat Tècniques antigues del laboratori (Matí)

Divendres de 9.30 a 12 h

Del 9 d'octubre de 2020 al 4 de desembre de 2020

Espai: LABORATORI-Ampliadora 1

Professor/a: Gómez, Francisco

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
Aquesta proposta de taller introdueix als participants en els principis bàsics de la impressió fotogràfica de tècniques químiques per fer-ne els positivats: propietats dels suports, estratogràfia de cada tècnica, dilucions químics, rang tonal. Un taller imprescindible per a endinsar-se en els processos alternatius fotogràfics.

Objectiu del taller
En aquest taller desenvoluparem un treball de creació a través de processos fotogràfics alternatius, que ens permetran descobrir la interacció dels papers d'aquarel·la o gravat amb la fabricació d'emulsions fotogràfiques que van sorgir al segle XIX.

Programa
1. Introducció als processos fotogràfics del segle XIX. Breu història de les tècniques sorgides al segle XIX. Classificació i les possibilitats actuals. 2. Descripció de les transparències negatives utilitzades en els diferents processos. Tractament digital dels arxius segons la tècnica utilitzada. Rang tonal de les diferents emulsions utilitzades durant el taller. 3. Tractament del suport paper. Descripció dels diferents tipus de papers. Tipus de coles i gelatines utilitzades per a impermeabilizar el suport.  4. Introducció i preparació de les emulsions fotosensibles i aplicació sobre el suport.
 
          Tècniques:
Cianotipia Marrón Van Dan Dyke Paper salat Goma bicromatada. 5. Revelat i processat de la còpia. Tintures i virats de les diferents tècniques. 6. Errors freqüents i solucions.

Material: Aquest taller té un suplement d’entre 10 i 15 €. No s’utilitzarà càmera, ni analògica ni digital.

A qui va destinat:
 A tothom que vulgui iniciar-se en l'apassionant món dels orígens de la fotografia i les tècniques antigues. No cal tenir coneixements previs de fotografia.

Preu: 95,83 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 15,00 € per material el primer dia de classe
Divendres
09/10/2020
Divendres
16/10/2020
Divendres
23/10/2020
Divendres
30/10/2020
Divendres
06/11/2020
Divendres
13/11/2020
Divendres
20/11/2020
Divendres
27/11/2020
Divendres
04/12/2020

AVÍS IMPORTANTEn cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimon.net

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i amb Discapacitat

Les inscripcions amb ajuts seran només presencials. Imprescindible certificat d’empadronament de Barcelona, declaració responsable i la DOCUMENTACIÓ CONCRETA a cada cas.

- A l’atur:

Reducció del 50% a UN taller. Documentació: l'informe de vida Laboral o bé, còpia del DARDO.

- Amb discapacitat:

Entre 33% i 64% dret a la reducció del 50% a UN taller. Amb discapacitat igual o més que el 65% reducció és del 75%. Documentació: fotocòpia de la targeta de reconeixement d’un grau de discapacitat igual o superior al 33% i l’original.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud