Logo del centre cívic

Tallers Culturals (FOTOGRAFIA I CINEMA)

Lightroom
Logo de l'activitat Lightroom

Dimarts de 19 a 21 h

Del 28 de gener de 2020 al 10 de març de 2020

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Sanczewski, Ivan


Lightroom és un programa dissenyat per facilitar la catalogació i processament d'arxius RAW i JPEG destinat a aficionats i professionals de la fotografia.

Objectiu del taller
Aconseguir una metodologia senzilla de catalogació i revelat de les teves fotos amb un únic programa. Amb això podràs localitzar de manera eficaç qualsevol foto que hagis fet des que tens càmera digital i processar-la.

Metodologia
A cada classe abordarem un aspecte del flux de treball (importació, catalogació, edició i exportació) d'una foto patró que podràs traslladar durant la classe a les teves pròpies fotografies.

Programa

1.- Organització de les nostres fotografies per facilitar el seu ús en Lightroom
Configuració d'equip, seqüència de carpetes en disc dur i còpies de seguretat de les teves fotografies.

2.- Comprendre els catàlegs de Lightroom
Crear catàlegs, optimitzar Lightroom i còpies de seguretat de catàlegs.

3.- Importació
Importa al catàleg les fotos de les teves disc dur o des d'una targeta de memòria. Comprendre les diferents maneres d'importació (Copiar com DNG, Copia, Moure i Afegir) i Crear, moure i reorganitzar fotos i carpetes un cop importades les fotografies.

4.- Mòdul Biblioteca
Interfície del mòdul Biblioteca. Visionat i selecció de fotos. Etiquetatge, paraules clau i metadades. Col·leccions (organització i tipus de col·leccions). Buscar imatges en Lightroom (filtres de cerca).

5.- Mòdul Revelar
Ús del tauler "Bàsic" per solucionar defectes de "balanç de blancs", "exposició i to" i "claredat, intensitat i saturació".
Ús del tauler "Corbes" per a realitzar ajustos fins d'Exposició, contrast i color.
Ús del tauler "Blanc i negre" per fer conversions de color a blanc i negre i el panell "Dividir tons" per a realitzar viratges fotogràfics.
Amb la resta dels panells del mòdul "Revelar", podrem enfocar i dissimular el soroll de les nostres fotografies (panell "Detall"), corregir aberracions òptiques (panell "Correccions de lents"), realitzar vinyetes creatives i simular gra de pel·lícules tradicionals ( panell "Efectes") i corregir defectes de la nostra càmera (panell "Calibratge de càmera).

6.- Correccions locals
Per realitzar correccions locals i tractaments per zones, utilitzarem les eines de Lightroom (retallada, eliminació de taques, correcció d'ulls vermells, filtre graduat, filtre radial i pinzell d'ajust).

7.-Exportació
Aplicarem els formats adequats i els diferents mètodes d'exportació en funció de perquè vulguem la foto processada (per al web, per imprimir, per projectar o per continuar el seu procés amb Photoshop o amb filtres i altres programes propis del fabricant de la teva càmera.

Material que ha d'aportar l'alumne
L'aula està equipada amb ordinadors i el programari. Si vols treballar directament sobre les teves fotografies, hauries de portar aproximadament 30 fotos preferiblement en format RAW. També has de portar un "pendrive" on aniràs guardant apunts que t'aniré donant per completar les classes.

A qui va destinat
A qualsevol aficionat a la fotografia que vulgui catalogar i revelar les seves fotografies (JPEG i RAW) d'una manera simple i eficaç.

Preu: 85,21 € (IVA inclòs)

Dimarts
28/01/2020
Dimarts
04/02/2020
Dimarts
11/02/2020
Dimarts
18/02/2020
Dimarts
25/02/2020
Dimarts
03/03/2020
Dimarts
10/03/2020
Macrofotografia
Logo de l'activitat Macrofotografia

Dissabtes de 16.15 a 19.15 h.

Del 1 de febrer de 2020 al 8 de febrer de 2020

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

Veurem com fotografiar molt, molt, molt de prop, aproximant-nos des d’1:1 en endavant. Es presentaran equips i es comentaran les tècniques del món de la petita escala.

Objectiu del taller: Conèixer la teoria de macro

Material que cal portar - Càmera, anells de separació - lents d'aproximació (si se'n disposa) .

A qui va destinat - Dirigit a persones amb nocions bàsiques de fotografia

Preu: 25,56 € (IVA inclòs)

Dissabte
01/02/2020
Dissabte
08/02/2020
Mesura la llum en totes les situacions
Logo de l'activitat Mesura la llum en totes les situacions

Dimecres de 18:30 a 21:30 h

Del 29 de gener de 2020 al 26 de febrer de 2020

Espai: Sala Polivalent

Professor/a: Sanczewski, Ivan


Llum dura o suau, natural o artificial, lateral o de contrallum, amb dominant càlida o freda… inclús totes elles barrejades: aprendrem a conèixer-la i escollir els paràmetres adequats en cada cas i a postprocessar-la amb criteri amb Photoshop.

Objectiu del taller
Dotar els alumnes de les eines necessàries per veure, distingir i escollir la millor llum per cada tipus de fotografia. Aprendre a mesurar-la i escollir els paràmetres adequats i, si cal, retocar-la amb Photoshop o Lightroom, potenciant-ne la creativitat.

Metodologia Taller teòric i pràctic.

Primer es farà una exposició teòrica acompanyada d'imatges que il·lustrin cada tipologia de llum, després els alumnes ho posaran en pràctica. En cas necessari farem un retoc acurat per cada tipus d'il·luminació. Posarem èmfasi en imatges amb tipus de llum variada.

Programa

Quantitat de llum: llum dura i llum suau; dominants càlides, fredes i neutres.
Quantitat de llum: mesurar i exposar correctament.
Modes de medició (puntual, parcial o matricial, ponderada al centre). Mètodes de medició.
Llum natural, llum artificial. Com fotografiar amb llum natural i flaix. Imatges atmosfèriques.
Direcció de la llum: llum directa, llum lateral, llum superior i contrallum. Aplicació en retrat.
Aplicació en escenes de carrer.
Il·luminació d'estudi: llum principal, llum secundària, llum d'efecte.
Retoc amb Adobe Camera Raw (des de Lightroom o Photoshop). Corbes, màscares i pinzells.

Material que a de dur els alumnes
Els alumnes han de portar la seva càmera, preferiblement digital.

A qui va destinat
Destinat a qualsevol persona amb coneixements bàsics de fotografia que vulgui aprendre a mesurar la llum correcta en qualsevol situació, a dominar tots els tipus d'il·luminació i a millorar la seva creativitat aplicant les eines que es facilitaran.

Preu: 63,89 € (IVA inclòs)

Dimecres
29/01/2020
Dimecres
05/02/2020
Dimecres
12/02/2020
Dimecres
19/02/2020
Dimecres
26/02/2020
Photoshop. Iniciació
Logo de l'activitat Photoshop. Iniciació

Divendres de 17.15 a 19.15 h

Del 24 de gener de 2020 al 13 de març de 2020

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Maldonado, Carlos


El taller es desenvoluparà a l'entorn del conegut editor fotogràfic Photoshop. Totes les persones participants adquiriran els coneixements bàsics sobre aquesta eina i totes les seves possibilitats.

Objectiu del taller
La finalitat del taller és obtenir arxius d'imatge digital totalment corregits en els seus aspectes tècnics i creatius per ser portats a imprimir en les diferents impressores digitals de la indústria fotogràfica.

Metodologia:
 Pràctica.

Programa


 Sessió 1. La interfície  de l'Adobe Photoshop. La barra de menús, el quadre d'eines i les seves opcions, les paletes i la barra d'estat. Mides, resolució i modes de color. Els conceptes de píxel i profunditat de color, els mètodes d'interpolació, els bits per canal i les mides virtuals.

Sessió 2. Les seleccions. Les eines de selecció, el menú "Selecció" i la màscara ràpida.

Sessió 3. Les capes. El menú i la paleta "Capes". Maneres de fusió i text.

Sessió 4. Com millorar fotografies. El rang dinàmic, l'ajust del contrast, l'eliminació dels dominants de color i d'objectes, la substitució de colors i de parts d'una imatge i l'aplicació del filtre màscara d'enfocament.

Sessió 5. La màscara de capa. Exercicis pràctics d'ús de màscara de capa. El canvi d'aspecte. La combinació de diverses fotografies en una sola imatge. La màscara de retallada.

Sessió 6. El tractament d'un retrat. L'eliminació d'ulls vermells i rascades, el contrast i el to adequats. L'eliminació del fons, el tractament de taques químiques i la coloració manual. Les eines de pinzell corrector i d'enganxat.

Sessió 7. Els conceptes fotogràfics. Exercicis d'aplicació de profunditat de camp, virats i gra E.

Sessió 8. Els formats. Usos dels formats PSD, JPEG, GIF, TIFF, EPS i PDF. «Anomenar i desar»,  desar per a la web, l'exportació d'una imatge transparent, el concepte col·locar, i el maneig d'arxius en PDF.

A qui va destinat
Aquest taller està destinat majoritàriament a alumnes que desitgen crear o tractar les seves imatges a través de procediments digitals.

Material:
L'aula està equipada amb ordinadors i el programari, només cal portar una memòria USB

Preu: 97,38 € (IVA inclòs)

Divendres
24/01/2020
Divendres
31/01/2020
Divendres
07/02/2020
Divendres
14/02/2020
Divendres
21/02/2020
Divendres
28/02/2020
Divendres
06/03/2020
Divendres
13/03/2020

Promoció Reis

Els dies 7 i 8 de GENER, si fas inscripció presencial, podràs optar a un segon taller al 50% de la llista que publicarem al nostre web el divendres 3 de gener.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

AJUTS

Inscripcions presencials. Imprescindible aportar la documentació necessària. Consulta el nostre web.

Persones a l'Atur

Si et trobes en situació d’atur, tens dret a fer UN taller amb 50% de descompte. Les inscripcions per a persones aturades seran només presencials.

Persones amb Discapacitat

Les persones amb reconeixement de discapacitat d'entre el 33% i el 64% poden gaudir d'una reducció del 50% en la tarifa dels tallers; i aquelles que tinguin un reconeixement igual o més que el 65% poden gaudir d'una reducció del 75% en la tarifa dels tallers.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | C/Boria 17 Pral. 08003 Barcelona
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud