Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA )

Retrat d'estudi a Plató
Logo de l'activitat Retrat d'estudi a Plató

Dijous (no classe el 26/10) 17 a 20h

Del 5 d'octubre de 2023 al 30 de novembre de 2023

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

A retrat d'estudi al plató, veurem els principals tipus de retrat fotogràfic i en farem pràctiques: psicològics, comercials, de cos, glamours, nus, etc. I analitzarem els cànons d’il·luminació en cadascun dels diferents casos.

Objectiu del taller Aprendre l’ús de les eines de l’estudi fotogràfic, els llenguatges més importants del gènere i acostumar-se a les dinàmiques tècniques i humanes del treball amb models.

Metodologia Teòric i pràctic.

Programa Després de la primera sessió, en la qual detallarem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions les dedicarem a la pràctica de diferents estils de retrat i a veure les pautes de la il·luminació del cos humà. Aprofundirem en l'ús del plató com una de les més importants i versàtils eines fotogràfiques, i explicarem els cànons de la col·locació de focus. També ens entrenarem en la dinàmica de les relacions personals que s'estableixen i es fan servir durant una sessió amb models. Practicarem el retrat psicològic, el clàssic de Hollywood, el contemporani, l’editorial, el glamur, el retrat cos sencer, i el de grup.

Material Càmera fotogràfica i si tens l'opció, flaix

A qui va destinat Destinat a totes persones amb nocions bàsiques de fotografia, tot i que és important, tenir domini tècnic de la càmera.

La 1ª classe tindrà una durada de dues hores.

Preu: 87,60 € (IVA inclòs)

Dijous
05/10/2023
Dijous
19/10/2023
Dijous
02/11/2023
Dijous
09/11/2023
Dijous
16/11/2023
Dijous
23/11/2023
Dijous
30/11/2023
Novetat!!
Streetphoto, el carrer sense fi - NOU
Logo de l'activitat Streetphoto, el carrer sense fi - NOU

Dimarts 18 a 21h

Del 3 d'octubre de 2023 al 14 de novembre de 2023

Espai: Aula 1.1 (Laboratori Digital)

Professor/a: Salcedo Salcedo, David

Objectiu del taller

Dotar als participants d'una visió àmplia de la *Street *Photography, un gènere dins de la fotografia, perquè d'ell neixen un bon nombre de tendències fotogràfiques.

A través d'una de tres exercicis, els participants crearan sèries per a cadascun d'ells. Començant per elements més senzills i aprofundint en conceptes conforme s'avanci.


Metodologia:

En la part teòrica tractarem aspectes tècnics i compositius de la *Street *Photography i veurem l'ampli abast que han tingut aquests en el gènere.

La primera sessió teòrica tindrà per objectiu consolidar la tècnica fotogràfica i l'ús ràpid de la càmera.

La segona estarà orientada a guiar la mirada de l'alumne perquè aprengui a veure el potencial de les fotografies abans de realitzar-les.

La sessions d'edició es treballarà perquè l'alumne vegi i entengui la importància d'aquesta part del treball com a primordial en la seva manera d'entendre el món.

La primera sessió d'edició es veurà com fer aquesta part del treball més fluida.

L'última sessió serà una posada en comú de les millors fotos de tots els participants per a realitzar una edició final conjunta.

En totes les sessions farem un repàs als principals autors de la Street Photography.


Programa

Sessió 1 i 2 (teòriques):

La Street Photography, un gènere sense fi.

Consells tècnics específics Visionat i comentari d'imatges de.


Sessions 3, 5 i 6 (pràctica al carrer):

Posarem en pràctica tots els aspectes tècnics i compositius, vists en les dues primeres sessions, havent de fer en cadascuna de les sortides un exercici que els desenvolupi.


Sessió 4 (primera edició):

Primera aproximació a l'edició, repassant les fotografies de les primeres dues pràctiques amb intenció de trobar els encerts, els errors de plantejament més freqüents i tractant de millorar les ja realitzades. En aquesta sessió es dotarà als alumnes d'eines perquè puguin triar les seves millors imatges amb intenció de contar una història determinada.


Sessió 7 (edició final):

Farem una selecció individual de les millors fotografies de cada participant fetes al llarg del curs (durant les tres sessions pràctiques i altres imatges preses durant el període que dura el taller). En conjunt, realitzarem una edició de les fotografies que ens donin un contingut documental.


Material a portar:

Càmera fotogràfica.


A qui va destinat:

A aquelles persones que vulguin iniciar-se en la Street Photography ja aquells que ja portin un temps fent aquest tipus de fotografia.

Preu: 91,98 € (IVA inclòs)

Dimarts
03/10/2023
Dimarts
10/10/2023
Dimarts
17/10/2023
Dimarts
24/10/2023
Dimarts
31/10/2023
Dimarts
07/11/2023
Dimarts
14/11/2023
Transferència de fotografies
Logo de l'activitat Transferència de fotografies

Dilluns 10.30 a 13.30h

Del 2 d'octubre de 2023 al 6 de novembre de 2023

Espai: Aula 2.4

Professor/a: Morales, Alejandra

La transferència manual d'imatges és una tècnica artesanal que consisteix a traslladar fotografies, imatges artístiques o il·lustracions des d'una impressió (fotocòpia) a la superfície que nosaltres triem (fusta, pedra, llenç, paper d'aquarel·la, metall, pasta polimèrica, etc.). Aprendràs tots els trucs i les possibilitats creatives que ens aporta aquesta tècnica.

En aquest taller aprendrem a transferir les nostres fotografies en blanc i negre i a color.
Podràs passar les teves fotos a altres suports originals amb un toc més artístic, personalitzar objectes, tenir un record familiar o fer un regal especial.

Treballarem 4 formes diferents de reactivar la tinta de la fotografia per a realitzar la transferència dels pigments a un altre suport. Tot això depenent de la textura i l'acabat que volem aconseguir.

Material que ha de portar l'alumne per al taller:
Portar fotocòpies a color o blanc i negre en diferents grandàries petites (des de 2 cm de llarg, 7 cm de llarg o fins a 20 cm de llarg) de les seves fotos/ dibuixos, impreses amb impressora làser (no en impressora casolana). Portar diaris de premsa, tisores i llapis.

La resta del material (llenços, fustes, polimèrica, barníz, medium, paper aquarel·la, brotxes, etc etc inclòs en els 18 euros de material)

Preu: 78,84 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 18,00 € per material el primer dia de classe
Dilluns
02/10/2023
Dilluns
09/10/2023
Dilluns
16/10/2023
Dilluns
23/10/2023
Dilluns
30/10/2023
Dilluns
06/11/2023
Novetat!!
Workshop amb l’Alba García
Logo de l'activitat Workshop amb l’Alba García

Dimecres, de 18.30 a 20.30 h

25 d'octubre de 2023

Espai: Sala M. A. Capmany

Workshop amb l'Alba García, amb la col·laboració de SIGMA


Alba García, fotògrafa de moda, vídeo i pintora, artista multidisciplinari, i col·laboradora de la marca SIGMA, ens acompanyarà amb un taller pràctic, per a compartir les seves experiències i coneixements al voltant de la fotografia.

Amant incondicional del blanc i negre, el seu treball com a fotògrafa ha sigut publicat en revistes com Vogue Portugal, Vogue España, L’ Officiel Sweden, entre altres.

Des de molt petita sent un interès especial per l’art, la qual cosa la converteix en una persona extremadament sentimental, fascinada amb les persones, l’ànima i la bellesa.

Workshop fet amb la col·laboració de SIGMA 

Dimecres 25 d’octubre a les 18.30h

Places limitades, inscripció prèvia obligatòria.

Preu: Gratuït

Dimecres
25/10/2023
  1234567  Següent

Promoció La Mercè

Els dies 21 i 22 de setembre si fas inscripció presencial, podràs optar a un segon taller al 50% de preu similarTrobareu la llista de tallers en promoció al nostre web el dimecres 20 de setembre.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud