Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA I CINEMA)

Quotidianitat a la tardor
Logo de l'activitat Quotidianitat a la tardor

Dimarts de 18 a 21 h

Del 19 d'octubre de 2021 al 9 de novembre de 2021

Espai: Aula 2.2

Professor/a: Salcedo Salcedo, David

Tendim a pensar que per fer grans fotografies hem de viatjar milers i milers de quilòmetres i ens oblidem que aquestes poden estar ben a prop de nosaltres. Aquestes imatges són les que ens acaben de definir la mirada, a part d'ensenyar-nos a convertir la vida en una experiència totalment reveladora i extraordinària.

Objectius:
- Potenciar la idea que els temes fotogràfics estan a prop nostre.
- Concebre la fotografia com a eina per transformar la quotidianitat.
- Enriquir el llenguatge i la narrativa a través del visionament col·lectiu dels exercicis plantejats.

Metodologia:
Taller fonamentalment pràctic, amb exercicis setmanals i visionaments participatius i crítics, amb els quals s'acompanya l'alumat a començar a treballar amb idees com, entre d'altres, els orígens d’un projecte fotogràfic, el seu llenguatge i la seva narrativa.

Programa:
- 1a sessió: Presentació del taller, del professor, de l'alumnat. Introducció al tema, mostra i comentaris de treballs sobre el tema realitzats per altres fotògrafs: Eugène Atget, Manuel Álvarez Bravo, Josef Sudek, Mark Cohen, Bernard Plossu, José Manuel Navia, Richard Misrach i Antonio Xoubanova, entre d’altres. Proposta del primer exercici.
- 2a sessió: Visionaments, anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del primer exercici. Visionament d’autors i autores que han treballat el tema, si dóna temps. Proposta del segon exercici.
- 3a sessió: Visionament, anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del segon exercici. Visionament d’autors i autores que han treballat el tema, si dona temps. Proposta del tercer exercici.
- 4a sessió: Visionament, anàlisi i comentari col·lectiu dels resultats del tercer exercici. Visionament del conjunt dels exercicis i desenvolupament d’una reflexió crítica.

Necessitats per a l'alumnat: Càmera compacta, rèflex o telèfon intel·ligent i fotografies en paper o arxius JPG dels exercicis que es realitzaran. El taller es pot fer tant de manera presencial o en línia segons les circumstàncies sanitàries.

Preu: 51,11 € (IVA inclòs)

Dimarts
19/10/2021
Dimarts
26/10/2021
Dimarts
02/11/2021
Dimarts
09/11/2021
Retrat d'estudi a Plató
Logo de l'activitat Retrat d'estudi a Plató

Divendres de 10 h a 13 h

Del 8 d'octubre de 2021 al 12 de novembre de 2021

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

A retrat d'estudi al plató, veurem els principals tipus de retrat fotogràfic i en farem pràctiques: psicològics, comercials, de cos, glamours, nus, etc. I analitzarem els cànons d’il·luminació en cadascun dels diferents casos.

Objectiu del taller Aprendre l’ús de les eines de l’estudi fotogràfic, els llenguatges més importants del gènere i acostumar-se a les dinàmiques tècniques i humanes del treball amb models.

Metodologia Teòric i pràctic.

Programa Després de la primera sessió, en la qual detallarem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions les dedicarem a la pràctica de diferents estils de retrat i a veure les pautes de la il·luminació del cos humà. Aprofundirem en l'ús del plató com una de les més importants i versàtils eines fotogràfiques, i explicarem els cànons de la col·locació de focus. També ens entrenarem en la dinàmica de les relacions personals que s'estableixen i es fan servir durant una sessió amb models. Practicarem el retrat psicològic, el clàssic de Hollywood, el contemporani, l’editorial, el glamur, el retrat cos sencer, i el de grup.

Material Càmera fotogràfica i si tens l'opció, flaix

A qui va destinat Destinat a totes persones amb nocions bàsiques de fotografia, tot i que és important, tenir domini tècnic de la càmera.

La 1ª classe tindrà una durada de dues hores.

Preu: 103,47 € (IVA inclòs)

Divendres
08/10/2021
Divendres
15/10/2021
Divendres
22/10/2021
Divendres
29/10/2021
Divendres
05/11/2021
Divendres
12/11/2021
Transferència de fotografies
Logo de l'activitat Transferència de fotografies

Dilluns de 10.30 a 13.30 h

Del 4 d'octubre de 2021 al 8 de novembre de 2021

Espai: Aula 2.3

Professor/a: Morales, Alejandra

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic
La transferència manual d'imatges és una tècnica artesanal que consisteix a traslladar fotografies, imatges artístiques o il·lustracions des d'una impressió (fotocòpia) a la superfície que nosaltres triem (fusta, pedra, llenç, paper d'aquarel·la, metall, pasta polimèrica, etc.). Aprendràs tots els trucs i les possibilitats creatives que ens aporta aquesta tècnica.

En aquest taller aprendrem a transferir les nostres fotografies en blanc i negre i a color.
Podràs passar les teves fotos a altres suports originals amb un toc més artístic, personalitzar objectes, tenir un record familiar o fer un regal especial.

Treballarem 4 formes diferents de reactivar la tinta de la fotografia per a realitzar la transferència dels pigments a un altre suport. Tot això depenent de la textura i l'acabat que volem aconseguir.

Material que ha de portar l'alumne per al taller de *transfer:
Portar fotocòpies a color o blanc i negre en diferents grandàries petites (des de 2 cm de llarg, 7 cm de llarg o fins a 20 cm de llarg) de les seves fotos/ dibuixos, impreses amb impressora làser (no en impressora *inkjet casolana). Portar diaris de premsa, tisores i llapis.Suplement material:
18 euros

La resta del material (llenços, fustes, polimèrica, *barníz, *medium, paper aquarel·la, brotxes, etc etc inclòs en els 18 euros de material)

Preu: 63,89 € (IVA inclòs)

Dilluns
04/10/2021
Dilluns
11/10/2021
Dilluns
18/10/2021
Dilluns
25/10/2021
Dilluns
08/11/2021
Vídeo reportatge documental (Cinema) -EN LÍNIA-
Logo de l'activitat Vídeo reportatge documental (Cinema) -EN LÍNIA-

Dimarts de 19 a 21 h

Del 5 d'octubre de 2021 al 30 de novembre de 2021

Espai: Aula Virtual Enlinia

Professor/a:  Astorgano, Rober

Aquest taller s'impartirà online mitjançant la plataforma Zoom.

En aquest taller en línia coneixerem les eines necessàries per a la realització i muntatge de vídeos documentals sense moure't de casa.
El curs parteix dels elements més bàsics del món audiovisual, per la qual cosa no fa falta tenir coneixements previs en aquest camp.
El curs consta d'una part teòrica i una altra pràctica on s'aprendrà tot el procés de producció, enregistrament i muntatge d'una pel·lícula documental.

En la primera part teòrica coneixerem les tècniques audiovisuals. Aprendrem a crear i compondre imatges i coneixerem eines necessàries per a crear una història. Parlarem del guió documental i les seves característiques, de com estructurar la narrativa audiovisual, de com rodar entrevistes correctament, i de tècniques d'il·luminació i so.

Durant la part pràctica, cada alumne realitzarà tot el procés de producció d'una peça audiovisual documental, des de la preproducció i enregistrament, fins al muntatge i postproducció, amb la finalitat d'obtenir un producte audiovisual final, posant en pràctica tots els coneixements que es vagin adquirint.

Preu: 57,89 € (IVA inclòs)

Dimarts
05/10/2021
Dimarts
19/10/2021
Dimarts
26/10/2021
Dimarts
02/11/2021
Dimarts
09/11/2021
Dimarts
16/11/2021
Dimarts
23/11/2021
Dimarts
30/11/2021

AVÍS IMPORTANT

En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat presencial, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimona.net

Promoció LA MERCÈ

Els dies 27 i 28 de setembre, si fas inscripció presencial, podràs optar a un segon taller al 50% de la llista que publicarem al nostre web el dijous 23 de setembre.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud