Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA )

Iniciació laboratori. Tarda
Logo de l'activitat Iniciació laboratori. Tarda

Dijous 18.30 a 21h

Del 20 d'abril de 2023 al 8 de juny de 2023

Espai: LABORATORI-Ampliadora 1

Professor/a: Maldonado, Carlos

En el taller de laboratori fotogràfic per a principiants es proporcionaran els coneixements bàsics sobre revelat en blanc i negre a través de la tècnica artesanal al laboratori.

Objectiu del taller
Motivar l’alumnat perquè sigui capaç de desenvolupar les seves inquietuds artístiques i expressar-se a partir del mitjà fotogràfic.

Metodologia:
Teòric i Pràctica.

Programa  
La pel·lícula i classes de pel·lícula: Sensibilitat. Resolució. Contrast. Nitidesa.
Descripció dels components utilitzats en laboratori fotogràfic: Descripció i ús del tanc de revelat. Confecció de dilucions químiques. Simulacre de revelat de negatius.
Revelat de negatius: Els alumnes revelen el seu primer negatiu.
Contactes La tira de proves: Els alumnes realitzen el seu primer contacte.
El paper i classes de paper: Superfície. Gruix. Suport. Color. Sensibilitat.
El positivat i l'ampliadora: Descripció i ús de l'ampliadora. Els alumnes atenen el positivat d'una fotografia per part del monitor.
El positivat: Els alumnes positiven les seves fotos.
El contrast i els filtres de contrast: Els alumnes atenen les correccions de contrast que realitza el monitor
El contrast: Els alumnes corregeixen el contrast de les seves fotos.
Anàlisi de resultats. La còpia perfecta: Defecte dels negatius. Defectes dels positius.

Requisits:
S'haurà de comprar paper (que es pot fer en grups) i seran uns 15 €.

A qui va destinat::
Als aficionats en l'art fotogràfic, tant si utilitzen càmera analògica com digital.

Preu: 87,60 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 15,00 € per material el primer dia de classe
Dijous
20/04/2023
Dijous
27/04/2023
Dijous
04/05/2023
Dijous
11/05/2023
Dijous
18/05/2023
Dijous
25/05/2023
Dijous
01/06/2023
Dijous
08/06/2023
Les set proves fotogràfiques - NOU -
Logo de l'activitat Les set proves fotogràfiques - NOU -

Dimarts 18 a 20h

Del 25 d'abril de 2023 al 6 de juny de 2023

Espai: Aula 1.1 (Laboratori Digital)

Professor/a: Salcedo Salcedo, David

Fer fotografies és una de les millors maneres de desenvolupar la creativitat de l'usuari, però arribar a dominar el mitjà és una mica més difícil del que ens pensem. Es proposa una sèrie d'exercici fotogràfics al llarg de 7 sessions perquè l'alumne millori la comprensió de la tècnica, representació i del llenguatge fotogràfic.

 

A qui va dirigit: A aficionats mitjans i avançant que vulguin ampliar la seva perspectiva sobre el simbolisme i llenguatge del mitjà fotogràfic.

 

Objectius: Fer als alumnes conscients de la capacitat transformadora que té la fotografia sobre la porció del món que desitgem enquadrar. 

 

Material alumnes: Qualsevol dispositiu amb capacitat de realitzar imatges i una memòria extreure-li.

Preu: 61,32 € (IVA inclòs)

Dimarts
25/04/2023
Dimarts
02/05/2023
Dimarts
09/05/2023
Dimarts
16/05/2023
Dimarts
23/05/2023
Dimarts
30/05/2023
Dimarts
06/06/2023
Lightroom
Logo de l'activitat Lightroom

Dimarts 19 a 21h

Del 18 d'abril de 2023 al 6 de juny de 2023

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Maldonado, Carlos

Lightroom és un programa dissenyat per a facilitar la catalogació i processament d'arxius RAW i JPEG destinat a aficionats i professionals de la fotografia.

Objectiu del taller
Aconseguir una metodologia senzilla de catalogació i revelat de les teves fotos amb un únic programa. Amb això podràs localitzar de manera eficaç qualsevol foto que hagis realitzat des que tens càmera digital i processar-la perquè el seu llenguatge fotogràfic es correspongui amb la teva inquietud creativa.

Metodologia
En cada classe abordarem un aspecte del flux de treball (importació, catalogació, edició i exportació) d'una foto patró que podràs traslladar durant la classe a les teves pròpies fotografies.

Programa
Sessió 1:Organització de les nostres fotografies per a facilitar el seu ús en Lightroom Configuració d'equip, seqüència de carpetes en disc dur i còpies de seguretat de les teves fotografies.
Sessió 2:Comprendre els catàlegs de Lightroom Crear catàlegs, optimitzar Lightroom i còpies de seguretat de catàlegs.
Sessió 3 Importació Importar al catalogo les fotos dels teus disc dur o des d'una targeta de memòria. Comprendre les diferents maneres d'importació (Copiar com *DNG, Copiar, Moure i Afegir) i Crear, moure i reorganitzar fotos i carpetes una vegada importades les fotografies.
Sessió 4 Mòdul Biblioteca Interfície del mòdul Biblioteca. Visionat i selecció de fotos. Etiquetatge, paraules clau i metadades. Col·leccions (organització i tipus de col·leccions). Buscar imatges en Lightroom (filtres de cerca).
Sessió 5: Mòdul Revelar Ús del panell "Bàsic"; per a solucionar defectes de;balanç de blancs; exposició i to; i claredat, intensitat i saturació;.
Ús del panell "Corbes" per a realitzar ajustos fins d'Exposició, contrast i color.
Ús del panell "Blanc i negre" per a fer conversions de color a blanc i negre i el panell "Dividir tons" per a realitzar virats fotogràfics.
Amb la resta dels panells del mòdul "Revelar", podrem enfocar i dissimular el soroll de les nostres fotografies (panell "Detall"), corregir aberracions òptiques (panell "Correccions de lents"), realitzar vinyetes creatives i simular gra de pel·lícules tradicionals (panell "Efectes") i corregir defectes de la nostra cambra (panell "Calibratge de cambra).
Sessió 6: Correccions locals Per a realitzar correccions locals i tractaments per zones, utilitzarem les eines de Lightroom (retallada, eliminació de taques, correcció d'ulls vermells, filtre graduat, filtre radial i pinzell d'ajust).
Sessió 7: Exportació Aplicarem els formats adequats i els diferents mètodes d'exportació en funció de perquè vulguem la foto processada (per a la web, per a imprimir, per a projectar o per a continuar el seu procés amb Photoshop o amb filtres i altres programes propis del fabricant de la teva cambra.
Sessió 8: Processaments complets dels arxius RAW aportats pels alumnes.

Material que ha d'aportar l'alumne
Si desitges treballar directament sobre les teves fotografies, hauries de portar aproximadament 30 fotos preferiblement en format RAW. També has de portar un "Pendrive" on aniràs guardant anotacions que t'aniré donant per a completar les classes.

A qui va destinat
A qualsevol aficionat a la fotografia que vulgui catalogar i revelar les seves fotografies (JPEG i RAW) d'una manera simple i eficaç. S'han de tindre coneixements previs d'informàtica per poder fer el curs amb normalitat.


Preu: 70,08 € (IVA inclòs)

Dimarts
18/04/2023
Dimarts
25/04/2023
Dimarts
02/05/2023
Dimarts
09/05/2023
Dimarts
16/05/2023
Dimarts
23/05/2023
Dimarts
30/05/2023
Dimarts
06/06/2023
Photoshop. Iniciació
Logo de l'activitat Photoshop. Iniciació

Dilluns 19.15 a 21.15h

Del 17 d'abril de 2023 al 19 de juny de 2023

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Maldonado, Carlos


El taller es desenvoluparà a l'entorn del conegut editor fotogràfic Photoshop. Totes les persones participants adquiriran els coneixements bàsics sobre aquesta eina i totes les seves possibilitats.

Objectiu del taller
La finalitat del taller és obtenir arxius d'imatge digital totalment corregits en els seus aspectes tècnics i creatius per ser portats a imprimir en les diferents impressores digitals de la indústria fotogràfica.

Metodologia:
 Pràctica.

Programa


 Sessió 1. La interfície  de l'Adobe Photoshop. La barra de menús, el quadre d'eines i les seves opcions, les paletes i la barra d'estat. Mides, resolució i modes de color. Els conceptes de píxel i profunditat de color, els mètodes d'interpolació, els bits per canal i les mides virtuals.

Sessió 2. Les seleccions. Les eines de selecció, el menú "Selecció" i la màscara ràpida.

Sessió 3. Les capes. El menú i la paleta "Capes". Maneres de fusió i text.

Sessió 4. Com millorar fotografies. El rang dinàmic, l'ajust del contrast, l'eliminació dels dominants de color i d'objectes, la substitució de colors i de parts d'una imatge i l'aplicació del filtre màscara d'enfocament.

Sessió 5. La màscara de capa. Exercicis pràctics d'ús de màscara de capa. El canvi d'aspecte. La combinació de diverses fotografies en una sola imatge. La màscara de retallada.

Sessió 6. El tractament d'un retrat. L'eliminació d'ulls vermells i rascades, el contrast i el to adequats. L'eliminació del fons, el tractament de taques químiques i la coloració manual. Les eines de pinzell corrector i d'enganxat.

Sessió 7. Els conceptes fotogràfics. Exercicis d'aplicació de profunditat de camp, virats i gra E.

Sessió 8. Els formats. Usos dels formats PSD, JPEG, GIF, TIFF, EPS i PDF. «Anomenar i desar»,  desar per a la web, l'exportació d'una imatge transparent, el concepte col·locar, i el maneig d'arxius en PDF.

A qui va destinat
Aquest taller està destinat majoritàriament a alumnes que desitgen crear o tractar les seves imatges a través de procediments digitals. S'han de tindre coneixements previs d'informàtica per poder fer el curs amb normalitat.

Material:
L'aula està equipada amb ordinadors i el programari, només cal portar una memòria USB

Preu: 70,08 € (IVA inclòs)

Dilluns
17/04/2023
Dilluns
24/04/2023
Dilluns
08/05/2023
Dilluns
15/05/2023
Dilluns
22/05/2023
Dilluns
29/05/2023
Dilluns
12/06/2023
Dilluns
19/06/2023

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/


Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud