Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA I CINEMA)

Bodegó (Fotografia d'Objectes)
Logo de l'activitat Bodegó (Fotografia d'Objectes)

Dijous de 18.30 h a 21.30 h

Del 7 d'octubre de 2021 al 11 de novembre de 2021

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

En curs de fotografia d'objectes de caràcter pràctic farem fotos de les típiques situacions en què es troba el fotògraf de productes. Veurem els tractaments de les diverses superfícies i materials: menjar, metalls, roba, teixit, fusta, vidres, plàstics, etc.

Objectiu del taller Aprendre a improvisar amb materials assequibles per imitar els efectes de la il·luminació professional.

Metodologia Teòric i pràctic. Després de la primera classe, en la qual detallem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions es dediquen a la pràctica de diferents estils de la fotografia d’objecte i les pautes de l'enllumenat dels diferents materials.

Programa Durant les sessions pràctiques ens enfrontarem amb les típiques situacions de la fotografia de producte, tant en la seva vessant artística com comercial.
El bodegonista contemporani ha de poder solucionar la il·luminació de diferents materials com metall, vidre, fusta, diferents tipus de teixits, comestibles, objectes reflectants, etc. També ha d'aprofitar els efectes de llum per ressaltar o reduir l'efecte de les textures naturals. Mitjançant la col·locació de la càmera i/o l’ús de lents crear un determinat tipus de geometria de l'objecte i del conjunt de la natura morta. Les sessions pràctiques les dedicarem a adquirir els rudiments d'aquestes habilitats tècniques i estètiques.

Material Objectes diversos, paper de plata, paper vegetal, teles o llençols, draps de cuina, petits miralls, llanternes de qualsevol tipus, acetats en colors, etc.

Material que s'ha de portar: Imprescindible càmera de fotos. 

A qui va destinat Aquelles persones que vulguin treballar, amb objectes,  aspectes  com la composició i la il·luminació, així com experimentar amb les textures i els detalls d'objectes inanimats.

És important tenir un control en el mode "manual" de la càmera reflex i nocions bàsiques de fotografia.

La primera sessió tindrà una durada de 2 hores.

Preu: 103,47 € (IVA inclòs)

Dijous
07/10/2021
Dijous
14/10/2021
Dijous
21/10/2021
Dijous
28/10/2021
Dijous
04/11/2021
Dijous
11/11/2021
Càmera rèflex digital. Avançat
Logo de l'activitat Càmera rèflex digital. Avançat

Dilluns de 17.15 h a 19.15 h

Del 4 d'octubre de 2021 al 29 de novembre de 2021

Espai: Aula 2.4

Professor/a: Maldonado, Carlos


Aquest curs teòric i tècnic està dirigit a aficionats avançats en la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera rèflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposen per obtenir resultats òptims.

Programa

Sessió 1- Mides i resolucions: Els diferents graus de qualitat de la imatge en funció de la mida i del grau de compressió utilitzat. Les diferències de relació entre les resolucions de la presa i les mides estàndards de còpia de les diferents impressores digitals de la indústria. La decisió sobre les mides, les resolucions i el format en funció de la destinació de la imatge (impressió, monitor, etc.). El retall d'imatges sense pèrdues.

 Sessió 2- L'equip fotogràfic: El calibratge diòptric. L'enfocament precís. El braking d'enfocament. L'elecció del punt adequat i les diferents maneres d'enfocament per a diferents tipus d'escenes. Les diverses maneres de captar el moviment. Les seqüències. L'estabilitzador d'imatge. La distància focal, la lluminositat i el diafragma. El concepte de Macro. Les lents d'aproximació. La profunditat de camp adequada en funció del tipus d'escena. Les aberracions òptiques.

 Sessió 3- Exposició: Adequar l'elecció dels diferents fotòmetres de la càmera als diferents tipus d'escenes. El mesurament de llums en la fotografia digital. L'anàlisi i la comprensió de l'histograma. La correcció d'imatges. El braking. Els mètodes de compensació.

Sessió 4- Contrast: El rang dinàmic. El format Raw. La relació d'il·luminació i la de to. El contrast d'il·luminació i la seva adequació als diferents tipus d'escena. Els filtres de densitat neutra.

Sessió 5- To: El blanc i negre digital. Els filtres fotogràfics. El sistema de zones digital.

Sessió 6- Color: El balanç de blancs i matís. El color exacte i el no exacte però efectiu.

Sessió 7- Flaix: El flaix manual i el flaix automàtic. El flaix TTL. L'ús del flaix adequat per a diferents tipus d'escena. El flaix de farciment. L'ús del flaix com a única font de llum.

Sessió 8- Sortida fotogràfica: Sortim a fer fotografies on posem en pràctica allò après en el taller.

Material:
Càmera reflex digital.

A qui va destinat:
Aquest curs està dirigit a aficionats avançats a la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera reflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposa per obtenir resultats òptims.

Preu: 68,15 € (IVA inclòs)

Dilluns
04/10/2021
Dilluns
11/10/2021
Dilluns
18/10/2021
Dilluns
25/10/2021
Dilluns
08/11/2021
Dilluns
15/11/2021
Dilluns
22/11/2021
Dilluns
29/11/2021
De la idea al paper: Aprendre a escriure un guió (Cine) -EN LÍNIA-
Logo de l'activitat De la idea al paper: Aprendre a escriure un guió (Cine) -EN LÍNIA-

Dijous de 18.30 a 20.30 h

Del 7 d'octubre de 2021 al 25 de novembre de 2021

Espai: Aula Virtual Enlinia

Professor/a: Kolesova, Nataliya

Aquest taller s'impartirà en línia mitjançant la plataforma Zoom.

Tothom tenim una història al cap. Però quan ens asseiem davant de la pàgina en blanc, disposats a explicar-la… no sabem per on començar. Com tots els oficis, l’aventura d'escriure per a ficció i documental té les seves pròpies tècniques, amb les quals podrem crear del no-res tot un univers de situacions i personatges.

Amb classes teòriques i un taller pràctic d'escriptura, explicarem pas a pas els processos del guió, il·lustrant-los amb exemples de pel·lícules cèlebres. I a partir d'aquí, cada alumne treballarà la seva història, amb l'objectiu d'acabar el taller amb una bíblia del seu guió de curtmetratge.

Taller destinat a qualsevol persona, amb o sense experiència en el camp audiovisual, que vulgui aprendre a explicar una bona història

Preu: 57,89 € (IVA inclòs)

Dijous
07/10/2021
Dijous
14/10/2021
Dijous
21/10/2021
Dijous
28/10/2021
Dijous
04/11/2021
Dijous
11/11/2021
Dijous
18/11/2021
Dijous
25/11/2021
Direcció de fotografia de cine -EN LÍNIA-
Logo de l'activitat Direcció de fotografia de cine -EN LÍNIA-

Dilluns de 19 h a 21 h

Del 4 d'octubre de 2021 al 29 de novembre de 2021

Espai: Aula Virtual Formació

Professor/a:  Astorgano, Rober

Aquest taller s'impartirà online mitjançant la plataforma Zoom.

Objectius
Obtenir els coneixements tècnics d'enregistrament i il·luminació, així com la forma de treball de l'equip de fotografia dins d'un rodatge, funcions de totes les persones que el configuren i responsabilitats del director de fotografia.

Aprendre a crear imatges mitjançant les tècniques d'enquadrament i composició fotogràfica, i a desenvolupar una narrativa visual, bo i adquirint coneixements en diferents llenguatges visuals. Conèixer les tècniques de realització, d'edició i muntatge. Cada participant realitzarà un vídeo de curta durada posant en pràctica els coneixements que anirà adquirint durant el curs.

Programa
- Aprendre d'altres directors i directores de fotografia: estudi dels grans referents en la direcció de fotografia.
- L'equip de fotografia en el rodatge: funcions i responsabilitats.
- Creació d'imatges: enquadrament i composició, enfocament, profunditat de camp, distància focal.
- Tipus de plans: angles i moviments de càmera.
- Enregistrament i realització: enregistrament de vídeo, llenguatge audiovisual i tècniques de realització.
- Il·luminació: tècniques d'il·luminació en el rodatge, la intencionalitat de la llum.
- Cambres i accessoris: diferents tipus de cambres, grues, steadys, etc.
- Edició, muntatge i postproducció: Articulació del temps, so, ritme audiovisual, color, tècniques i estils d'edició. Muntatge mitjançant el programa Premiere.

Metodologia
Curs teoricopràctic on cada participant realitzarà diverses pràctiques d'enregistrament, així com un vídeo de curta durada sobre la temàtica que triï. Les classes es divideixen en sessions de teoria específica juntament amb la revisió i avaluació de les pràctiques i el vídeo, amb l'objectiu final d'adquirir els coneixements pràctics i teòrics de la direcció de fotografia.

Curs destinat a tot el públic interessat en la creació d'imatges en el món audiovisual i aprendre el funcionament de l'equip de fotografia en un rodatge.

Preu: 57,89 € (IVA inclòs)

Dilluns
04/10/2021
Dilluns
11/10/2021
Dilluns
18/10/2021
Dilluns
25/10/2021
Dilluns
08/11/2021
Dilluns
15/11/2021
Dilluns
22/11/2021
Dilluns
29/11/2021

AVÍS IMPORTANT

En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat presencial, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimona.net

Promoció LA MERCÈ

Els dies 27 i 28 de setembre, si fas inscripció presencial, podràs optar a un segon taller al 50% de la llista que publicarem al nostre web el dijous 23 de setembre.

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud