Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA I CINEMA)

Càmera rèflex digital. Avançat
Logo de l'activitat Càmera rèflex digital. Avançat

Dilluns de 17.15 a 19.15 h

Del 19 d'octubre de 2020 al 7 de desembre de 2020

Espai: Aula 2.4

Professor/a: Maldonado, Carlos

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic
Aquest curs teòric i tècnic està dirigit a aficionats avançats en la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera rèflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposen per obtenir resultats òptims.

Programa

Sessió 1- Mides i resolucions: Els diferents graus de qualitat de la imatge en funció de la mida i del grau de compressió utilitzat. Les diferències de relació entre les resolucions de la presa i les mides estàndards de còpia de les diferents impressores digitals de la indústria. La decisió sobre les mides, les resolucions i el format en funció de la destinació de la imatge (impressió, monitor, etc.). El retall d'imatges sense pèrdues.

Sessió 2- L'equip fotogràfic: El calibratge diòptric. L'enfocament precís. El braking d'enfocament. L'elecció del punt adequat i les diferents maneres d'enfocament per a diferents tipus d'escenes. Les diverses maneres de captar el moviment. Les seqüències. L'estabilitzador d'imatge. La distància focal, la lluminositat i el diafragma. El concepte de Macro. Les lents d'aproximació. La profunditat de camp adequada en funció del tipus d'escena. Les aberracions òptiques.

Sessió 3- Exposició: Adequar l'elecció dels diferents fotòmetres de la càmera als diferents tipus d'escenes. El mesurament de llums en la fotografia digital. L'anàlisi i la comprensió de l'histograma. La correcció d'imatges. El braking. Els mètodes de compensació.

Sessió 4- Contrast: El rang dinàmic. El format Raw. La relació d'il·luminació i la de to. El contrast d'il·luminació i la seva adequació als diferents tipus d'escena. Els filtres de densitat neutra.

Sessió 5- To: El blanc i negre digital. Els filtres fotogràfics. El sistema de zones digital.

Sessió 6- Color: El balanç de blancs i matís. El color exacte i el no exacte però efectiu.

Sessió 7- Flaix: El flaix manual i el flaix automàtic. El flaix TTL. L'ús del flaix adequat per a diferents tipus d'escena. El flaix de farciment. L'ús del flaix com a única font de llum.

Sessió 8- Sortida fotogràfica: Sortim a fer fotografies on posem en pràctica allò après en el taller.

Material:
Càmera reflex digital.

A qui va destinat:
Aquest curs està dirigit a aficionats avançats a la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera reflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposa per obtenir resultats òptims.

Preu: 68,15 € (IVA inclòs)

Dilluns
19/10/2020
Dilluns
26/10/2020
Dilluns
02/11/2020
Dilluns
09/11/2020
Dilluns
16/11/2020
Dilluns
23/11/2020
Dilluns
30/11/2020
Dilluns
07/12/2020
Novetat!!
Cianotipia sobre vidre
Logo de l'activitat Cianotipia sobre vidre

Dissabtes de 16.30 a 19.30 h

Del 17 d'octubre de 2020 al 7 de novembre de 2020

Espai: LABORATORI-Ampliadora 1

Professor/a: Gómez, Francisco

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
Una oportunitat per conèixer aquesta tècnica i descobrir les possibilitats de joc creatiu que atorga la cianotípia sobre el suport vidre. A l'usar gelatina com adherent a l'vidre podrem crear sorprenents cianotips. La tècnica atorga major gamma tonal que sobre el suport paper.

Objectius: coneixer i apendre la tècnica de fer impressions de cianotipies sobre vidre.

Procés i formulacions: Preparat de l'emulsió de cianotípia. Neteja i emulsionat dels vidres. Característiques dels negatius i exposició. Processament i assecat de les plaques exposades. Virats. Encapsulat i conservació de les plaques.

Destinat: a tothom que vulgui conèixer la tècnica de impressió de cianotipia sobre vidre.

Material: 15 euros

Preu: 51,11 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 10,00 € per material el primer dia de classe
Dissabte
17/10/2020
Dissabte
24/10/2020
Dissabte
31/10/2020
Dissabte
07/11/2020
Col·lodió humit
Logo de l'activitat Col·lodió humit

Dissabte de 10.30 a 13.30 h

Del 17 d'octubre de 2020 al 7 de novembre de 2020

Espai: LABORATORI-Ampliadora 1

Professor/a: Gómez, Francisco

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
El col·lodió humit és una tècnica fotogràfica del segle XIX rescatada en els últims anys per fotògrafs locals i internacionals. Es farà una introducció teòrica a la base química de la tècnica, i un taller pràctic perquè puguis realitzar la teva pròpia placa i emportar-te-la.

Es diu col·lodió humit perquè la placa ha de romandre humida durant tot el procediment de presa i revelat de les imatges. Això suposava que els fotògrafs havien de portar amb ells el laboratori fotogràfic, a fi de preparar la placa abans de la presa i procedir a revelar-la immediatament.

Un altre dels inconvenients d'aquest mètode era la fragilitat de les plaques de vidre emprades com a suport, que de vegades acabaven ratllades o trencades.

Amb l'ús d'aquest procediment es va aconseguir reduir el temps d'exposició a uns quants segons, la qual cosa va provocar una disminució dels costos. Un altre dels grans avantatges del col·lodió era l'estabilitat de l'emulsió emprada.

Objectiu del taller: Aprendre les nocions i conceptes bàsics d'aquesta tècnica.

Metodologia: Pràctica.
Programa:
Context històric del procés fotogràfic. Positiu directe en el col·lodió humit. Ambrotip Químics. Preparació, conservació i cures dels productes químics. Preparació del vidre (cort i neteja) i sensibilització de les plaques. Càmera de gran format. Breu descripció d'objectius fotogràfics. Conceptes bàsics d'il·luminació i exposició. Desenvolupament de les plaques exposades (revelador, fixador, vernís).

A qui va destinat:
No és necessari tenir coneixements previs de laboratori.
Hi ha un suplement pel material de 15 €.

Preu: 51,11 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 15,00 € per material el primer dia de classe
Dissabte
17/10/2020
Dissabte
24/10/2020
Dissabte
31/10/2020
Dissabte
07/11/2020
Composició fotogràfica. Matí
Logo de l'activitat Composició fotogràfica. Matí

Dijous de 10 a 12 h.

Del 15 d'octubre de 2020 al 3 de desembre de 2020

Espai: Aula 2.1

Professor/a: Gómez, Francisco

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
En el taller de composició fotogràfica desenvoluparem el pensament visual com a factor de comprensió i creació. Tractarem elements constitutius del llenguatge visual i els seus diferents usos al llarg de la història de la fotografia.

Objectiu del taller:
Aquest taller té com a finalitat incentivar processos creatius guiant els participants en la concepció i realització d’un treball fotogràfic personal.

Metodologia:
El caràcter del seminari és teoric-pràctic. A partir de la presentació teòrica i de les imatges seleccionades per als diferents continguts, es proposaran activitats i s’orientarà els assistents amb relació als seus propis projectes.
D’altra banda, es farà un recorregut des dels primers usos fotogràfics (Talbot, Eadweard Muybridge, Emerson), passant per la gran tradició del fotoreportatge (Cartier-Bresson, Koudelka, Robert Doisneau), fins a la projecció d’artistes conceptuals (Cindy Sherman, David Hockney, Joan Fontcuberta…).

Programa:
1. Relació figura-fons. Direcció de les formes en relació amb l’enquadrament. L’enquadrament i el centre focal com a ordenadors visuals. Ritmes lineals en el pla. Diferents sistemes compositius. Superposició i juxtaposició.
2. El moviment. El que és estàtic i el que és dinàmic, en funció del context. Moviments de desplaçament. Moviment de rotació. Seqüències fotogràfiques. El concepte de sèrie. Diferents representacions de temps en la fotografia.
3. L’espai. Profunditat de camp. Sistemes de representació de la tridimensionalitat en el pla. La perspectiva i la fragmentació espacial. Poder de cobertura de l’objectiu. Objectius simples i objectius compostos. La formació de la imatge i la distància focal. Geometria de la formació de la imatge.

A qui va destinat:
No cal tenir coneixements previs de fotografia o disseny. En aquest taller desenvoluparem el pensament visual com a factor de comprensió i creació.
Saber composar és tan important com conèixer tècnicament la teva càmera

Preu: 68,15 € (IVA inclòs)

Dijous
15/10/2020
Dijous
22/10/2020
Dijous
29/10/2020
Dijous
05/11/2020
Dijous
12/11/2020
Dijous
19/11/2020
Dijous
26/11/2020
Dijous
03/12/2020

AVÍS IMPORTANT


En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimon.net

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/ normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud