Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA )

Novetat!!
Aprèn Lightroom
Logo de l'activitat Aprèn Lightroom

Dimecres 19 a 21h

Del 24 de gener de 2024 al 13 de març de 2024

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Cugat i Mauri, Ramon

L’Adobe Photoshop LIGHTROOM és un programa dissenyat per als fotògrafs, tant aficionats com a professionals, que permet revelar les imatges d’una manera senzilla i ràpida i a més a més classificar les imatges per a poder-les trobar ràpidament quan es necessitin.

Fins fa poc els fotògrafs treballàvem amb programes tipus Photoshop per a retocar i millorar les imatges, tant fetes amb format RAW com amb format JPG. Des de que han aparegut programes com el Lightroom, el Photoshop només s’usa per a funcions esporàdiques, ja que és molt més lent i complicat de treballar, El Lightroom està destinat als fotògrafs i per tant tenim només les funcions que necessitem, i aquestes estan disposades de tal manera per a seguir un flux de treball idoni, tant a nivell de rapidesa com de qualitat.

Un gran avantatge del Lightroom és que no modifica les imatges i per tant sempre podem tornar a la imatge original per a començar de nou amb el revelat sense haver de duplicar-les. A part del retoc d’imatges el Lightroom té un motor de cerca de les metadades incorporades en les imatges per a poder-les classificar i buscar ràpidament. De cara al fotògraf aficionat el Lightroom és molt pràctic per a fer la tria de les imatges d’un viatge i preparar-les amb poc temps per a passar-les als amics i familiars o per a crear ràpidament una web i penjar-la directament des del mateix programa.


Els requeriments per a aquest curs són:

- que els alumnes tinguin uns coneixements mínims d’informàtica, o sigui que no tinguin problemes en moure’s pel disc dur, copiar moure, seleccionar, etc...Es recomana un nivell bàsic de coneixements informàtics per poder gaudir del taller en la seva totalitat.


Material:

L'aula està equipada amb ordinadors i el programari, només cal portar una memòria USB o bé si ho prefereixes el teu propi ordinador portàtil amb el programa instal·lat de Lightroom.

Preu: 71,83 € (IVA inclòs)

Dimecres
24/01/2024
Dimecres
31/01/2024
Dimecres
07/02/2024
Dimecres
14/02/2024
Dimecres
21/02/2024
Dimecres
28/02/2024
Dimecres
06/03/2024
Dimecres
13/03/2024
Novetat!!
Aprèn Photoshop
Logo de l'activitat Aprèn Photoshop

Dimecres 17 a 19h

Del 24 de gener de 2024 al 13 de març de 2024

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Cugat i Mauri, Ramon

Aquest curs està destinat a totes aquelles persones que no han treballat mai amb el Photoshop, i volen començar a usar-lo per a millorar les imatges. En aquest curs explicarem la base del Photoshop, o sigui aprendrem a seleccionar, a treballar amb capes i a fer màscares de capa per a aplicar ajustaments a zones concretes.


Programa

1. EL PROGRAMARI PHOTOSHOP

2. FLUX DE TREBALL

3. LES IMATGES AL DISC DUR

4. EL BRIDGE

5. EL LIGHTROOM

6. L’ACR I EL LR

7. PHOTOSHOP GENÈRICS

8. LES CAPES

9. SELECCIONAR (REQUADRE, VARETA, ETC...)

10. EL PINZELL

11. CAPA D’AJUSTAMENT, CREACIÓ I MODIFICACIÓ

12. ALTRES FUNCIONS

13. DRECERES DE TEECLAT

14. EXERCICIS


A qui va destinat

Aquest curs està destinat a totes aquelles persones que no han treballat mai amb el Photoshop, i volen començar a usar-lo per a millorar les imatges. S'han de tindre coneixements previs d'informàtica per poder fer el curs amb normalitat.


Material:

L'aula està equipada amb ordinadors i el programari, només cal portar una memòria USB o bé si ho prefereixes el teu propi ordinador portàtil amb el programa instal·lat de Photoshop.

Preu: 71,83 € (IVA inclòs)

Dimecres
24/01/2024
Dimecres
31/01/2024
Dimecres
07/02/2024
Dimecres
14/02/2024
Dimecres
21/02/2024
Dimecres
28/02/2024
Dimecres
06/03/2024
Dimecres
13/03/2024
Autoretrat: Fotografia d'autor
Logo de l'activitat Autoretrat: Fotografia d'autor

Dimarts 19h a 21h

Del 23 de gener de 2024 al 5 de març de 2024

Espai: Aula 2.3

Professor/a: Albert Casado, Laia

Descripció

A través de la captura fotogràfica pròpia, la fotografia d'autor, del cos tangible, de les vivències personals, aprendrem a generar sèries fotogràfiques on el punt narratiu és un mateix, de manera directa o indirecta, capturant desde dins cap a fora. Navegant a través de diferents tècniques fotogràfiques i narratives (tant analògiques com digitals), estudiarem les capacitats expressives del cos, i de la fotografia d'autor, generant series, on des de la captura, fins al seu format final, donarem via lliure a la capacitat expressiva de la fotografia vinculada a nosaltres. En aquest taller, sortirem del propi marc de la imatge per donar via lliure a les necessitats expressives de cadascú, amb la imatge com a base però explorant també altres formats i posades en escena.  Com a última parada del taller, veurem de quina manera formalitzar i donar visibilitat i trajectòria a les nostres creacions visuals.


Objectiu del taller

Aprendre a treballar l'autoretrat i la fotografía d'autor, amb la imatge com a base i explorant la diversitat de formats i maneres d'expressar el que ens succeeix a dins, cap a fora.


Metodologia

A través de la introducció teòrica, les referències, la comprensió de la llum i els seus jocs, i de les diferents tipologies de narrativa, donarem el tret de sortida al nostre projecte creatiu i personal. Teoria, pràctica, i resultat.


Programa

Primera sessió: Introducció a l'autoretrat. Història i referències. Compartim projectes vinculats als mons autorals. 

Segona sessió: Parlem del que ens mou. Del nostre projecte. Descobrim què i com. Agafem les eines per a produir el nostre projecte.

Tercera sessió: Descobrim la llum. De quina manera podem il.luminar, enquadrar i per tant comunicar el nostre projecte? Aprenem la base tècnica a l'estudi.

Quarta sessió: Seguiment dels nostres projectes. Posem en comú el que ja té forma per seguir-ne donant. Seguim veient referències, aprenem dels projectes i mirades de les companyes.

Cinquena sessió: Quin format final tindran els nostres projectes? Quines son les següents passes? Quina és la sortida més adequada? Parlem de formats i fem un segon seguiment.

Sisena sessió: Posem en comú les nostres sèries. Què hem aconseguit? Apuntalem el final dels projectes, compartim amb les companyes el procés.

Setena sessió: Últim visionat dels nostres projectes.Una vegada acabem el projecte: com el podem moure? Tècniques i dinàmiques per a donar a conèixer el nostre material. 


A qui va destinat

Destinat a totes aquelles persones amb inquietuds sobre la fotografia personal i d'autor, que vulguin treballar la fotografia des de la psicologia interna d'un mateix. No és necessari tenir coneixements previs.


Material que s'ha de portar:

Càmera analògica o digital.

Preu: 62,85 € (IVA inclòs)

Dimarts
23/01/2024
Dimarts
30/01/2024
Dimarts
06/02/2024
Dimarts
13/02/2024
Dimarts
20/02/2024
Dimarts
27/02/2024
Dimarts
05/03/2024
Novetat!!
Blanc i negre digital - NOU
Logo de l'activitat Blanc i negre digital - NOU

Dilluns 19 a 21h

Del 22 de gener de 2024 al 26 de febrer de 2024

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Barbeito Jerez, Dani

Curs teòric i pràctic per aconseguir imatges en Blanc i Negre digital de qualitat treballant diferents tipus de conversions, ajustaments i processos. Veurem com hem de tenir configurats els nostres equips, de quina manera treballar les imatges i les sortides digitals o en paper.


Programa

Clase 1: Configuració de l’equip abans de treballar, calibració per tal d’aconseguir els resultats òptims, formats i mides d’arxiu que necessitem en funció de la sortida que li volem donar a la nostra imatge i veure una mica per sobre la interface i com treballarem amb Photoshop.

Clase 2: Treballarem amb Photoshop diferents modes de transformar la nostra imatge a Blanc i Negre, veurem maneres més ràpides i senzilles però amb resultats limitats i d’altres més elaborades però amb les que podem aconseguir una qualitat superior.

Clase 3: Ens centrarem en el treball amb corbes i màscares de capa per aconseguir ajustos locals per zones.

Clase 4: Pràctica dels coneixements adquirits amb imatges pròpies per tal de comprovar els diferents resultats que es poden aconseguir en funció de com treballem la imatge.

Clase 5: Diferents sortides finals per a la nostre imatge tant per web com per a impressió (on veurem diferents tipus d’acabats i qualitats i com aconseguir mantenir la qualitat de la nostra imatge en paper).


Els requeriments per a aquest curs són que els alumnes tinguin uns coneixements mínims d’informàtica, o sigui que no tinguin problemes en moure’s pel disc dur, copiar moure, seleccionar, etc...

Preu: 44,89 € (IVA inclòs)

Dilluns
22/01/2024
Dilluns
05/02/2024
Dilluns
12/02/2024
Dilluns
19/02/2024
Dilluns
26/02/2024
  Anterior123456Següent


Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud