Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA I CINEMA)

Aprèn Lightroom
Logo de l'activitat Aprèn Lightroom

Dimarts de 19h a 21h

Del 26 d'abril de 2022 al 21 de juny de 2022

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Sanczewski Pinto, Ivan


Lightroom és un programa dissenyat per facilitar la catalogació i processament d'arxius RAW i JPEG destinat a aficionats i professionals de la fotografia.

Objectiu del taller
Aconseguir una metodologia senzilla de catalogació i revelat de les teves fotos amb un únic programa. Amb això podràs localitzar de manera eficaç qualsevol foto que hagis fet des que tens càmera digital i processar-la.

Metodologia
A cada classe abordarem un aspecte del flux de treball (importació, catalogació, edició i exportació) d'una foto patró que podràs traslladar durant la classe a les teves pròpies fotografies.

Programa

1.- Organització de les nostres fotografies per facilitar el seu ús en Lightroom
Configuració d'equip, seqüència de carpetes en disc dur i còpies de seguretat de les teves fotografies.

2.- Comprendre els catàlegs de Lightroom
Crear catàlegs, optimitzar Lightroom i còpies de seguretat de catàlegs.

3.- Importació
Importa al catàleg les fotos de les teves disc dur o des d'una targeta de memòria. Comprendre les diferents maneres d'importació (Copiar com DNG, Copia, Moure i Afegir) i Crear, moure i reorganitzar fotos i carpetes un cop importades les fotografies.

4.- Mòdul Biblioteca
Interfície del mòdul Biblioteca. Visionat i selecció de fotos. Etiquetatge, paraules clau i metadades. Col·leccions (organització i tipus de col·leccions). Buscar imatges en Lightroom (filtres de cerca).

5.- Mòdul Revelar
Ús del tauler "Bàsic" per solucionar defectes de "balanç de blancs", "exposició i to" i "claredat, intensitat i saturació".
Ús del tauler "Corbes" per a realitzar ajustos fins d'Exposició, contrast i color.
Ús del tauler "Blanc i negre" per fer conversions de color a blanc i negre i el panell "Dividir tons" per a realitzar viratges fotogràfics.
Amb la resta dels panells del mòdul "Revelar", podrem enfocar i dissimular el soroll de les nostres fotografies (panell "Detall"), corregir aberracions òptiques (panell "Correccions de lents"), realitzar vinyetes creatives i simular gra de pel·lícules tradicionals ( panell "Efectes") i corregir defectes de la nostra càmera (panell "Calibratge de càmera).

6.- Correccions locals
Per realitzar correccions locals i tractaments per zones, utilitzarem les eines de Lightroom (retallada, eliminació de taques, correcció d'ulls vermells, filtre graduat, filtre radial i pinzell d'ajust).

7.-Exportació
Aplicarem els formats adequats i els diferents mètodes d'exportació en funció de perquè vulguem la foto processada (per al web, per imprimir, per projectar o per continuar el seu procés amb Photoshop o amb filtres i altres programes propis del fabricant de la teva càmera.

Material que ha d'aportar l'alumne
L'aula està equipada amb ordinadors i el programari. Si vols treballar directament sobre les teves fotografies, hauries de portar aproximadament 30 fotos preferiblement en format RAW. També has de portar un "pendrive" on aniràs guardant apunts que t'aniré donant per completar les classes.

A qui va destinat
A qualsevol aficionat a la fotografia que vulgui catalogar i revelar les seves fotografies (JPEG i RAW) d'una manera simple i eficaç.

Preu: 70,08 € (IVA inclòs)

Dimarts
26/04/2022
Dimarts
10/05/2022
Dimarts
17/05/2022
Dimarts
24/05/2022
Dimarts
31/05/2022
Dimarts
07/06/2022
Dimarts
14/06/2022
Dimarts
21/06/2022
Novetat!!
Aprèn Streetphoto
Logo de l'activitat Aprèn Streetphoto

Dimecres de 19h a 21h

Del 27 d'abril de 2022 al 15 de juny de 2022

Espai: INFORMÀTICA

Professor/a: Sanczewski Pinto, IvanAl taller d'street photography es treballarà amb els conceptes d'acció i espai, i les relacions entre els personatges i l'entorn que s'estableixen de forma espontània i efímera. S’aprofundirà en la tècnica, perquè l’alumne guanyi seguretat i agilitat amb la càmera.

Objectiu del taller
Dotar als participants d'una visió àmplia de la Street Photography, un gènere que està de moda i a la vegada és molt accessible.
A través d'una sèrie de tres propostes d’exercicis, els participants crearan sèries fotogràfiques diverses, tot aprofundint en les principals variants de la Street Photography. Es posarà especial atenció en l'edició, per tal que els treballs tinguin una narrativa visual  coherent.

Metodologia:

En la part teòrica tractarem aspectes tècnics i de la Street Photography i veurem l’ampli abast d’aquest gènere. Es proposa als alumnes la realització d’una sèrie fotogràfica basada en l'acció i l’espai de l'àmbit públic urbà.
La primera sessió tindrà per objectiu consolidar la tècnica fotogràfica i l'ús ràpid de la càmera. La segona estarà orientada a guiar la mirada de l'alumne in situ, per tal que aprengui a veure el potencial de les diferents escenes. Es treballarà col·lectivament i individualment.
L’última sessió serà una posada en comú de les millors fotos de tots els participants per tal de fer una edició final conjunta.

Programa

Sessió 1 i 2 (teòriques):
Què és la Street Photography.
Un gènere sense límits.
Escenaris i escenes que poden funcionar.
Consells tècnics específics: hiperfocal, velocitat d’obturació, objectius, modes de prioritat, medició ràpida de la llum.
Visionat i comentari d’imatges de: Henri Cartier-Bresson, Richard Kalvar, Matt Stuart, Alex Web, Vivian Maier, Joel Meyerowitz, entre d'altres

Sessions 3, 5 i 6 (pràctica al carrer):
Posarem en pràctica tots els aspectes tècnics vists en les dues primeres sessions. Treballarem la mesura de la llum en situacions de llums i ombres amb molt contrast i en situació de llum homogènia. Indagarem en tipus d’escenaris, personatges i accions.

Sessió 4 (primera edició):
Primera aproximació a l'edició, repassant les fotografies de les primeres dues pràctiques amb intenció de trobar els encerts, els errors de plantejament més freqüents i mirant de millorar les que ja hem fet. En aquesta sessió es dotarà els alumnes d’eines perquè puguin escollir les seves millors imatges amb intenció d’explicar una història determinada.

Sessió 7 (edició final):
Farem una selecció individual de les millors fotografies de cada participant fetes al llarg del curs (durant les tres sessions pràctiques i altres imatges fetes durant el període que dura el taller). En conjunt, farem una edició de les fotografies que ens donin un contingut documental.

Material que s’ha de portar:
càmera fotogràfica (digital o analògica) preferiblement amb controls manuals

A qui va destinat:
a aquelles persones que vulguin iniciar-se en la Street Photography i a aquells que ja en portin un temps fent aquest tipus de fotografia i vulguin donar-li una nova perspectiva a les seves imatges. A més, és una eina excel·lent per desenvolupar les seves habilitats fotogràfiques.

Preu: 70,08 € (IVA inclòs)

Dimecres
27/04/2022
Dimecres
04/05/2022
Dimecres
11/05/2022
Dimecres
18/05/2022
Dimecres
25/05/2022
Dimecres
01/06/2022
Dimecres
08/06/2022
Dimecres
15/06/2022
Aprendre a mirar. Expressar-nos a través de la fotografia
Logo de l'activitat Aprendre a mirar. Expressar-nos a través de la fotografia

Dimecres de 19 a 21 h

Del 27 d'abril de 2022 al 22 de juny de 2022

Espai: Aula 1.1 (Laboratori Digital)

Professor/a: Olsina Mora, Adriana


El taller d'aprendre a mirar gaudiràs observant i fotografiant l'entorn

Objectiu
L'alumnat aprendrà diferents eines creatives per potenciar un missatge visual i diferent a través de la fotografia.

Metodologia
Taller teòric-pràctic.

Programa
1. Introducció. Què percep la nostra mirada?
2. Crear emoció en les imatges
3. Ordenar els elements
4. Construir en color
5. Abstracció fotogràfica
6. Recursos visuals i simbologia
7. Sortida PRÀCTICA
8. Visionat final

Material que s’ha de portar
S'ha de portar la càmera digital (rèflex, bridge o compacte)

A qui va destinat
Aquest taller està destinat a totes aquelles persones (en sàpiguen o no) que gaudeixin observant i fotografiant el seu entorn. Entendrem quins són els principals factors a tenir en compte quan volem transmetre el que la nostra mirada percep.

Preu: 78,84 € (IVA inclòs)

Dimecres
27/04/2022
Dimecres
04/05/2022
Dimecres
11/05/2022
Dimecres
18/05/2022
Dimecres
25/05/2022
Dimecres
01/06/2022
Dilluns
13/06/2022
Dimecres
15/06/2022
Dimecres
22/06/2022
Autoretrat: Fotografia d'autor- CANCEL·LAT-
Logo de l'activitat Autoretrat: Fotografia d'autor- CANCEL·LAT-

Dijous de 19h a 21h

Del 28 d'abril de 2022 al 16 de juny de 2022

Espai: Aula 2.3

Professor/a: Albert Casado, Laia


A través de la captura fotogràfica pròpia, la fotografia d'autor, del cos tangible, de les vivències personals, aprendrem a generar sèries fotogràfiques on el punt narratiu és un mateix, de manera directa o indirecta.

A través de diferents tècniques fotogràfiques (tant analògiques com digitals), estudiarem les capacitats expressives del cos, generant series, on des de la captura, fins a la transferència d'imatges en diferents suports (com ara la fusta) es crearan peces fotogràfiques úniques des de dins cap enfora.

Objectiu del taller
Aprendre a treballar l'autoretrat a través de la fotografia. Fer, entre d'altres, l'exercici de fotografiar de dins cap a fora (no tan sols fotogràficament) traslladant-ho, com a parada final, a l'aplicació de les imatges en superfícies com la fusta, generant així peces úniques.

Metodologia
A través de la introducció teòrica, la producció fotogràfica en estudi, i la materialització en fusta, generarem la nostra sèrie i peça fotogràfica única. Teoria, pràctica, resultat.

Programa
Primera sessió: Introducció a l'autorretrat. Referències i història.
Segona sessió: Parlem del que ens mou. Del nostre projecte. Descobrim què i com. Agafem les eines per a produir el nostre projecte.
Tercera sessió: Descobrim la llum. De quina manera podem il.luminar, i per tant comunicar el nostre projecte? Aprenem la tècnica.
Quarta sessió: Seguiment dels nostres projectes. Posem en comú el que ja té forma per seguir-ne donant.
Cinquena sessió: Seguiment dels nostres projectes. Quin format final tindrà? Quina és la sortida més adecuada per al projecte? Parlem de formats.
Sisena sessió: Seguiment dels nostres projectes.
Setena sessió: Últim visionat dels nostres projectes. Una vegada acabem el projecte: com el podem moure? Técniques i dinàmiques per a donar a conèixer el nostre material.

A qui va destinat
Destinat a totes aquelles persones amb inquietuds sobre la fotografia personal i d'autor, que vulguin treballar la fotografia des de la psicologia interna d'un mateix, l'autoretrat. No és necessari tenir coneixements previs.

Material que s'ha de portar:
Càmera analògica o digital.

Preu: 61,32 € (IVA inclòs)

Dijous
28/04/2022
Dijous
05/05/2022
Dijous
12/05/2022
Dijous
19/05/2022
Dijous
26/05/2022
Dijous
02/06/2022
Dijous
16/06/2022
  Anterior1234567Següent

PROMOCIÓ ENFOCATS TALLERS PRIMAVERA

Enfocats és el nostre festival anual, que se celebra els mesos de maig i juny, per això, els dies 28, 29 i 30 de MARÇ, si fas la inscripció presencial, podràs optar a un segon taller de FOTO, CINEMA i PARAULA al 50% de descompte.(Consulteu la normativa de promocions al web).

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

AVÍS IMPORTANT

En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat presencial, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimona.net

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud