Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA I CINEMA)

Aprendre a mirar. Expressar-nos a través de la fotografia -ON LINE -
Logo de l'activitat Aprendre a mirar. Expressar-nos a través de la fotografia -ON LINE -

Dimecres de 16.30 a 18.30 h

Del 14 d'octubre de 2020 al 2 de desembre de 2020

Espai: Aula Virtual

Professor/a: Olsina Mora, Adriana

Aquest taller s'impartirà online mitjançant la plataforma Zoom

El taller d'aprendre a mirar gaudiràs observant i fotografiant l'entorn

Objectiu
L'alumnat aprendrà diferents eines creatives per potenciar un missatge visual i diferent a través de la fotografia.

Metodologia
Taller teòric-pràctic.

Programa
1. Introducció. Què percep la nostra mirada?
2. Crear emoció en les imatges
3. Ordenar els elements
4. Construir en color
5. Abstracció fotogràfica
6. Recursos visuals i simbologia
7. Sortida PRÀCTICA
8. Visionat final

Material que s’ha de portar
S'ha de portar la càmera digital (rèflex, bridge o compacte)

A qui va destinat
Aquest taller està destinat a totes aquelles persones (en sàpiguen o no) que gaudeixin observant i fotografiant el seu entorn. Entendrem quins són els principals factors a tenir en compte quan volem transmetre el que la nostra mirada percep.

Preu: 57,89 € (IVA inclòs)

Dimecres
14/10/2020
Dimecres
21/10/2020
Dimecres
28/10/2020
Dimecres
04/11/2020
Dimecres
11/11/2020
Dimecres
18/11/2020
Dimecres
25/11/2020
Dimecres
02/12/2020
Autoretrat: fotografia d'autor
Logo de l'activitat Autoretrat: fotografia d'autor

Dimecres de 19 a 21 h

Del 7 d'octubre de 2020 al 11 de novembre de 2020

Espai: Aula 2.3

Professor/a: Albert Casado, Laia

Aquest taller s'impartirà de forma presencial en el centre cívic
A través de la captura fotogràfica pròpia, la fotografia d'autor, del cos tangible, de les vivències personals, aprendrem a generar sèries fotogràfiques on el punt narratiu és un mateix, de manera directa o indirecta.

A través de diferents tècniques fotogràfiques (tant analògiques com digitals), estudiarem les capacitats expressives del cos, generant series, on des de la captura, fins a la transferència d'imatges en diferents suports (com ara la fusta) es crearan peces fotogràfiques úniques des de dins cap enfora.

Objectiu del taller
Aprendre a treballar l'autoretrat a través de la fotografia. Fer, entre d'altres, l'exercici de fotografiar de dins cap a fora (no tan sols fotogràficament) traslladant-ho, com a parada final, a l'aplicació de les imatges en superfícies com la fusta, generant així peces úniques.

Metodologia
A través de la introducció teòrica, la producció fotogràfica en estudi, i la materialització en fusta, generarem la nostra sèrie i peça fotogràfica única. Teoria, pràctica, resultat.

Programa

-Introducció a l'autoretrat. Història, orígens, referències.
-Com treballar l'autoretrat: mètodes, tècniques, possibilitats.
-Disparem a l'estudi: realitzarem, després de conèixer la il·luminació d'estudi i les seves possibilitats, els nostres primers autoretrats.
-Disparem a l'estudi: 2ona part.
-Visualització dels resultats. Apliquem les nostres imatges en superfícies rígides; utilitzem la fusta com a suport per a crear les nostres peces úniques.

A qui va destinat
Destinat a totes aquelles persones amb inquietuds sobre la fotografia personal i d'autor, que vulguin treballar la fotografia des de la psicologia interna d'un mateix, l'autoretrat. No és necessari tenir coneixements previs.

Material que s'ha de portar:
Càmera analògica o digital.

Suplement econòmic:
5€ per als materials de transferència a la fusta.

Preu: 58,42 € (IVA inclòs)

Dimecres
07/10/2020
Dimecres
14/10/2020
Dimecres
21/10/2020
Dimecres
28/10/2020
Dimecres
04/11/2020
Dimecres
11/11/2020
Novetat!!
Blanc i negre, Tècniques de conversió professionals - ON LINE - NOU
Logo de l'activitat Blanc i negre, Tècniques de conversió professionals - ON LINE - NOU

Dimarts de 19 a 21.30 h.

Del 13 d'octubre de 2020 al 17 de novembre de 2020

Espai: Aula Virtual

Professor/a: Sanchez Pinto, Ivan

L'objectiu del curs és dotar els assistents de diverses tècniques de conversió al blanc i negre, aprendre a combinar-les entre elles i a emprar les capes de PS pel retoc. Treballarem desenvolupar un criteri propi perquè l’aspecte visual complementi el narratiu. El taller serà bàsicament d'àmbit pràctic: es farà una introducció de cada tècnica i acte seguit els alumnes la posaran en pràctica amb l’ajut personalitzat del professor. Els alumnes poden treballar en una sèrie pròpia al llarg del taller per desenvolupar un estil de retoc. Classe 1: Breu repàs de treball amb capes d'ajust, màscares, pinzells i modes de fusió amb Photoshop. Histograma i corbes. Informació de color i BiN. Modes d'Escala de grisos, RGB y Color Lab. La lluminositat i el contrast. Classes 2 a 6: Mètodes de conversió al blanc i negre: destructius i no destructius. Combinació de mètodes. Virats. Retoc d'imatges en color mitjançant mètodes en BiN Estils i com escollir el retoc més adequat per les nostres fotos. Retocs finals. Igualar imatges. Desenvolupar un estil propi. Material que s’ha de portar: Els alumnes poden portar el seu ordinador portàtil amb Photoshop ja instal·lat. Hauran de portar les imatges que vulguin retocar - si ho desitgen poden ser imatges d’una mateixa sèrie, per aprofundir quin tipus de retoc prefereixen. Destinat a alumnes amb uns coneixements mínims de gestió de capes i les seves màscares amb Photoshop. Durant la primera sessió en farem un petit repàs.

Preu: 54,27 € (IVA inclòs)

Dimarts
13/10/2020
Dimarts
20/10/2020
Dimarts
27/10/2020
Dimarts
03/11/2020
Dimarts
10/11/2020
Dimarts
17/11/2020
Bodegó (Fotografia d'objectes)
Logo de l'activitat Bodegó (Fotografia d'objectes)

Dijous de 18.30 a 21.30 h

Del 15 d'octubre de 2020 al 19 de novembre de 2020

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

Aquest taller s'impartirà de forma presencial al centre cívic.
En curs de fotografia d'objectes de caràcter pràctic farem fotos de les típiques situacions en què es troba el fotògraf de productes. Veurem els tractaments de les diverses superfícies i materials: menjar, metalls, roba, teixit, fusta, vidres, plàstics, etc.

Objectiu del taller Aprendre a improvisar amb materials assequibles per imitar els efectes de la il·luminació professional.

Metodologia Teòric i pràctic. Després de la primera classe, en la qual detallem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions es dediquen a la pràctica de diferents estils de la fotografia d’objecte i les pautes de l'enllumenat dels diferents materials.

Programa Durant les sessions pràctiques ens enfrontarem amb les típiques situacions de la fotografia de producte, tant en la seva vessant artística com comercial.
El bodegonista contemporani ha de poder solucionar la il·luminació de diferents materials com metall, vidre, fusta, diferents tipus de teixits, comestibles, objectes reflectants, etc. També ha d'aprofitar els efectes de llum per ressaltar o reduir l'efecte de les textures naturals. Mitjançant la col·locació de la càmera i/o l’ús de lents crear un determinat tipus de geometria de l'objecte i del conjunt de la natura morta. Les sessions pràctiques les dedicarem a adquirir els rudiments d'aquestes habilitats tècniques i estètiques.

Material Objectes diversos, paper de plata, paper vegetal, teles o llençols, draps de cuina, petits miralls, llanternes de qualsevol tipus, acetats en colors, etc.

Material que s'ha de portar: Imprescindible càmera de fotos. 

A qui va destinat Aquelles persones que vulguin treballar, amb objectes,  aspectes  com la composició i la il·luminació, així com experimentar amb les textures i els detalls d'objectes inanimats.

És important tenir un control en el mode "manual" de la càmera reflex i nocions bàsiques de fotografia.

La primera sessió tindrà una durada de 2 hores.

Preu: 103,47 € (IVA inclòs)

Dijous
15/10/2020
Dijous
22/10/2020
Dijous
29/10/2020
Dijous
05/11/2020
Dijous
12/11/2020
Dijous
19/11/2020

PROMOCIÓ LA MERCÈ


Els dies 25 i 28 de setembre, si fas inscripció presencial, podràs optar a un segon taller al 50% de la llista que publicarem al nostre web el dimarts, 22 de setembre. Sempre serà d'un preu igual o similar a la primera inscripció

AVÍS IMPORTANT


En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimon.net

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i amb Discapacitat

consulta el nostre web https://patillimona.net/ normativa-de-tallers/

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud