Logo del centre cívic

Tallers Culturals ( FOTOGRAFIA )

Autoretrat: Fotografia d'autor
Logo de l'activitat Autoretrat: Fotografia d'autor

Dijous 19 h a 21h

Del 26 de gener de 2023 al 9 de març de 2023

Espai: Aula 2.3

Professor/a: Albert Casado, Laia


A través de la captura fotogràfica pròpia, la fotografia d'autor, del cos tangible, de les vivències personals, aprendrem a generar sèries fotogràfiques on el punt narratiu és un mateix, de manera directa o indirecta, capturant desde dins cap a fora. Navegant a través de diferents tècniques fotogràfiques (tant analògiques com digitals), estudiarem les capacitats expressives del cos, i de la fotografia d'autor, generant series, on des de la captura, fins al seu format final, donarem via lliure a la capacitat expressiva de la fotografia vinculada a nosaltres. Veurem, també, tots els formats i possibilitats tècniques que, més enllà de la imatge, poden donar forma al nostre projecte. Com a última parada del taller, veurem de quina manera donar visibilitat i trajectòria a les nostres creacions visuals.

Objectiu del taller
Aprendre a treballar l'autoretrat a través de la fotografia. Fer, entre d'altres, l'exercici de fotografiar de dins cap a fora (no tan sols fotogràficament) traslladant-ho, com a parada final, a l'aplicació de les imatges en superfícies com la fusta, generant així peces úniques.

Metodologia
A través de la introducció teòrica, la producció fotogràfica en estudi, el seguiment i debat del nostre exercici fotogràfic, generarem o donarem el tret de sortida al nostre projecte creatiu. Teoria, pràctica, resultat.

Programa
Primera sessió: Introducció a l'autorretrat. Referències i història.
Segona sessió: Parlem del que ens mou. Del nostre projecte. Descobrim què i com. Agafem les eines per a produir el nostre projecte.
Tercera sessió: Descobrim la llum. De quina manera podem il.luminar, enquadrar i per tant comunicar el nostre projecte? Aprenem la base tècnica.
Quarta sessió: Seguiment dels nostres projectes. Posem en comú el que ja té forma per seguir-ne donant.
Cinquena sessió: Seguiment dels nostres projectes. Quin format final tindrà? Quina és la sortida més adecuada per al projecte? Parlem de formats.
Sisena sessió: Seguiment dels nostres projectes.
Setena sessió: Últim visionat dels nostres projectes. Una vegada acabem el projecte: com el podem moure? Técniques i dinàmiques per a donar a conèixer el nostre material.

A qui va destinat
Destinat a totes aquelles persones amb inquietuds sobre la fotografia personal i d'autor, que vulguin treballar la fotografia des de la psicologia interna d'un mateix, l'autoretrat. No és necessari tenir coneixements previs.

Material que s'ha de portar:
Càmera analògica o digital.

Preu: 61,32 € (IVA inclòs)

Dijous
26/01/2023
Dijous
02/02/2023
Dijous
09/02/2023
Dijous
16/02/2023
Dijous
23/02/2023
Dijous
02/03/2023
Dijous
09/03/2023
Bodegó (Fotografia d'objectes)
Logo de l'activitat Bodegó (Fotografia d'objectes)

Dimarts 17h a 20h

Del 24 de gener de 2023 al 7 de març de 2023

Espai: PLATÓ

Professor/a: Horvath, Jovan

En curs de fotografia d'objectes de caràcter pràctic farem fotos de les típiques situacions en què es troba el fotògraf de productes. Veurem els tractaments de les diverses superfícies i materials: menjar, metalls, roba, teixit, fusta, vidres, plàstics, etc.

Objectiu del taller Aprendre a improvisar amb materials assequibles per imitar els efectes de la il·luminació professional.

Metodologia Teòric i pràctic. Després de la primera classe, en la qual detallem els aspectes històrics i teòrics del gènere, la resta de sessions es dediquen a la pràctica de diferents estils de la fotografia d’objecte i les pautes de l'enllumenat dels diferents materials.

Programa Durant les sessions pràctiques ens enfrontarem amb les típiques situacions de la fotografia de producte, tant en la seva vessant artística com comercial.
El bodegonista contemporani ha de poder solucionar la il·luminació de diferents materials com metall, vidre, fusta, diferents tipus de teixits, comestibles, objectes reflectants, etc. També ha d'aprofitar els efectes de llum per ressaltar o reduir l'efecte de les textures naturals. Mitjançant la col·locació de la càmera i/o l’ús de lents crear un determinat tipus de geometria de l'objecte i del conjunt de la natura morta. Les sessions pràctiques les dedicarem a adquirir els rudiments d'aquestes habilitats tècniques i estètiques.

Material Objectes diversos, paper de plata, paper vegetal, teles o llençols, draps de cuina, petits miralls, llanternes de qualsevol tipus, acetats en colors, etc.

Material que s'ha de portar: Imprescindible càmera de fotos. 

A qui va destinat Aquelles persones que vulguin treballar, amb objectes,  aspectes  com la composició i la il·luminació, així com experimentar amb les textures i els detalls d'objectes inanimats.

És important tenir un control en el mode "manual" de la càmera reflex i nocions bàsiques de fotografia.

La primera sessió tindrà una durada de 2 hores.

Preu: 87,60 € (IVA inclòs)

Dimarts
24/01/2023
Dimarts
31/01/2023
Dimarts
07/02/2023
Dimarts
14/02/2023
Dimarts
21/02/2023
Dimarts
28/02/2023
Dimarts
07/03/2023
Càmera de gran format
Logo de l'activitat Càmera de gran format

Dilluns 17 a 19h

Del 23 de gener de 2023 al 13 de març de 2023

Espai: Aula 2.2

Professor/a: Andiñach Fernández , Martí

Els tallers d‘introducció a la càmera de gran format són uns tallers molt polivalents, que abasten des de la fotometria per mesurar la llum de manera “analògica”, fins al descobriment d’uns tempos a l’hora d’encarar els retrats que fem, totalment allunyats del que ens té acostumats la fotografia digital.

-L’ús del fotòmetre de mà i de la càmera de plaques: els seus components, funcionament, enfoc, càrrega de la pel·lícula...
-Visionat d’autors i autores especialitzats en l’ús d’aquestes càmeres: per descobrir les seves aplicacions específiques en el camp del retrat, el paisatge i l’arquitectura.
-Dispar de retrats en estudi (I). L’ús de la llum artificial en el retrat, l’ús del paper autopositiu Harman (que ofereix retrats positius directes sobre paper), i el revelat de laboratori.
-Dispar de retrats en estudi (II). L’ús del negatiu fotogràfic de blanc i negre i el seu revelat, diferent al del paper.
-El retrat “al desconegut”: sessions de retrat a l’aire lliure, on fotografiem desconeguts amb la càmera de plaques per aplicar els coneixements apresos.
-La “còpia per contacte”: positivem els retrats disparats en negatius sobre paper fotogràfic per contacte, sense necessitat d'una ampliadora de gran format.

Els materials fungibles necessaris pel curs i amb els quals treballarà l'alumnat són:
Negatius de 4x5” Fomapan 100 (5/a)

Preu: 52,56 € (IVA inclòs)

Informació adicional:
Caldrà abonar un suplement de 10,00 € per material el primer dia de classe
Dilluns
23/01/2023
Dilluns
30/01/2023
Dilluns
06/02/2023
Dilluns
13/02/2023
Dilluns
27/02/2023
Dilluns
13/03/2023
Càmera rèflex digital. Avançat
Logo de l'activitat Càmera rèflex digital. Avançat

Dilluns 17h a 19h

Del 23 de gener de 2023 al 13 de març de 2023

Espai: Aula 2.4

Professor/a: Maldonado, Carlos


Aquest curs teòric i tècnic està dirigit a aficionats avançats en la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera rèflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposen per obtenir resultats òptims.

Programa

Sessió 1- Mides i resolucions: Els diferents graus de qualitat de la imatge en funció de la mida i del grau de compressió utilitzat. Les diferències de relació entre les resolucions de la presa i les mides estàndards de còpia de les diferents impressores digitals de la indústria. La decisió sobre les mides, les resolucions i el format en funció de la destinació de la imatge (impressió, monitor, etc.). El retall d'imatges sense pèrdues.

 Sessió 2- L'equip fotogràfic: El calibratge diòptric. L'enfocament precís. El braking d'enfocament. L'elecció del punt adequat i les diferents maneres d'enfocament per a diferents tipus d'escenes. Les diverses maneres de captar el moviment. Les seqüències. L'estabilitzador d'imatge. La distància focal, la lluminositat i el diafragma. El concepte de Macro. Les lents d'aproximació. La profunditat de camp adequada en funció del tipus d'escena. Les aberracions òptiques.

 Sessió 3- Exposició: Adequar l'elecció dels diferents fotòmetres de la càmera als diferents tipus d'escenes. El mesurament de llums en la fotografia digital. L'anàlisi i la comprensió de l'histograma. La correcció d'imatges. El braking. Els mètodes de compensació.

Sessió 4- Contrast: El rang dinàmic. El format Raw. La relació d'il·luminació i la de to. El contrast d'il·luminació i la seva adequació als diferents tipus d'escena. Els filtres de densitat neutra.

Sessió 5- To: El blanc i negre digital. Els filtres fotogràfics. El sistema de zones digital.

Sessió 6- Color: El balanç de blancs i matís. El color exacte i el no exacte però efectiu.

Sessió 7- Flaix: El flaix manual i el flaix automàtic. El flaix TTL. L'ús del flaix adequat per a diferents tipus d'escena. El flaix de farciment. L'ús del flaix com a única font de llum.

Sessió 8- Sortida fotogràfica: Sortim a fer fotografies on posem en pràctica allò après en el taller.

Material:
Qualsevol càmera réflex digital o equivalente. En general, qualsevol càmera que disposi de les maneres de tret següents: (P) Programable, (S - Tv) Prioritat de temps, (A - Av) Prioritat d'apertura i (M) Manual.

A qui va destinat:
Aquest curs està dirigit a aficionats avançats a la fotografia que, tot i conèixer la seva càmera reflex, no arriben a utilitzar tots els recursos dels quals disposa per obtenir resultats òptims.

Preu: 70,08 € (IVA inclòs)

Dilluns
23/01/2023
Dilluns
30/01/2023
Dilluns
06/02/2023
Dilluns
13/02/2023
Dilluns
20/02/2023
Dilluns
27/02/2023
Dilluns
06/03/2023
Dilluns
13/03/2023
  Anterior123456Següent

Abans d'inscriure't

Abans de fer una inscripció en línia a tallers has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona.

Suplement per al material

Alguns tallers tenen un suplement de material que caldrà abonar el primer dia de taller.

Ajuts per a Persones a l’Atur i Persones amb Discapacitat

Consulta el nostre web https://patillimona.net/normativa-de-tallers/

AVÍS IMPORTANT

En cas de força major, derivada de l’actual crisi sanitària, que no permeti el desenvolupament de l’activitat presencial, el centre podrà adaptar-la en format virtual i, es reserva el dret a modificar professorat i/o calendari. Aquesta variació no suposarà que el curs es consideri cancel·lat o suspès. Per a més informació, consulta normativa a patillimona.net

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
TRANSIT PROJECTES S.L. (B59489351) | Av. Fabregada, 22 3r pis 08907 L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
info@transit.es

Centre Cívic
CENTRE CIVIC PATI LLIMONA

Regomir, 3
08002 Barcelona
932566100
ccpatillimona@patillimona.net

Logo Miram Cloud